Inženir varstva okolja-perspetktivnost (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Adelina -> Inženir varstva okolja-perspetktivnost (6.9.2011 12:24:00)

Ukvarjam se z mislijo, da bi se vpisala v Višjo šolo za Inženirja varnosti pri delu in komunale. Kot okoljevarstvenemu in ekološkemu friku, se mi zdi študij in poklic zelo zanimiv, po moje tudi perspetktiven in bi se dalo dobit službo. A ko sem malce guglala in hotela dobit kakšno informacijo iz prve roke, pa nisem na nobenem forumu našla nič, tudi na straneh ZRSZ in statistike nisem sploh zasledila tega poklica ali kakšnega podobnega. Vem, da je študij relativno mlad, pa vendar sem pričakovala več informacij.
Kakšna se zdi perspektivnost vam? A mogoče katera tu študira? Hvala.




Hope2 -> RE: Inženir varstva okolja-perspetktivnost (6.9.2011 12:30:44)

Naš landlord se je našel v tem poklicu- za njega je cvetoč posel, kličejo ga iz vsega sveta in tako potuje naokoli, ter služi mastne denarje, projektov ima toliko, da jih odklanja in izbira le ta najboljše. Kaj več ti pa ne znam povedat. Živi pa v tujini, kjer je zadeva bolj perspektivna.
Je pa res, da v vsakem poslu najdeš ekstreme- veliki zaslužki in veliki projekti, ter brezposelnost, neiznajdljivost, nezmožnost sploh priti na sceno.




Adelina -> RE: Inženir varstva okolja-perspetktivnost (6.9.2011 13:20:52)

Hvala. Sama sicer razmišljam bolj o zaposlitvi "doma". Recimo občine, pa podjetja z različnimi čistilnimi napravami, predelovalnice odpadkov, farmacevtske in kemične tovarne, učinkovita raba energije... Mislim, da se tudi industrija mora začet obnašat racionalnejše, če želimo, da ostane še kaj od planeta. Ampak to spet govorim jaz kot navdušenec nad ekologijo.




brezka -> RE: Inženir varstva okolja-perspetktivnost (22.9.2011 19:24:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Ukvarjam se z mislijo, da bi se vpisala v Višjo šolo za Inženirja varnost pri delu in komunale. Kot okoljevarstvenemu in ekološkemu friku, se mi zdi študij in poklic zelo zanimiv, po moje tudi perspetktiven in bi se dalo dobit službo. A ko sem malce guglala in hotela dobit kakšno informacijo iz prve roke, pa nisem na nobenem forumu našla nič, tudi na straneh ZRSZ in statistike nisem sploh zasledila tega poklica ali kakšnega podobnega. Vem, da je študij relativno mlad, pa vendar sem pričakovala več informacij.
Kakšna se zdi perspektivnost vam? A mogoče katera tu študira? Hvala.



Ja, res je, da je to delo v tujini mnogo bolj iskano kot je pri nas. Ljudje se namreč kar nekako izogibajo temu področju in marsikdaj raje kaj naredijo na črno. Mogoče pa začni razmišljat o delu v tujini. Slovenija je zaenkrat še kar precej zaprto območje, mogoče se bo sicer v nekaj letih spremenilo, vendar pa ni nujno.





Stran: [1]