ronja -> RE: A mi to RES potrebujemo?!?! (2.9.2011 11:22:34)
|
glede nato, da je privat objekt in da noben tlele od nas ni nič dal zraven, ne vem kva je fora vprašanja, a rabimo.... očitno je investitor dobro razmislil in ugotovil, da je to dobra naložba, ki se mu bo obrestovala Podpis. Saj večina ljudi tudi zimskih bazenov ne rabi, pa bi bilo neumno, da zato nobenega ne bi imeli - eni pač rabimo bazene, eni pa kristalno palačo, vsak po svoje ptiček poje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . NIč od tega bojda ni financirano iz javnega denarja, torej kaj komu mar, če nikomur ne škodi. Če bi zato porušili 100 let staro lipo, bi bilo pa nekaj drugega. Ampak to so jo zato, da so naredili tisto grdo reč za opero... Če so nekomu všeč znamke in si jih lahko privošči - zakaj pa ne? Vsak zapravlja za druge bedarije, ker si vsi kdaj kaj privoščimo, kar ni nujno za naše preživetje, ne? Tudi niso vsi bogati ljudje grabežljivci, ki jim ni mar za druge. eni so se rodili bogatim staršem, drugi dobili z denacionalizacijo, tretji so si enstavno zaslužili, ker so pač njihova dela tako iskana in dobro plačana in jih oni dobro delajo, četrti pa mogoče res kradejo oz. po njihovo "se znajdejo". Ampak zaradi teh obsojat vse, ki si lahko privoščijo znamko, se mi zdi pa neumno. Pa vsi veste, da ne nosim/kupujem znamk, niti jih večinoma ne poznam, to priznam, zato tega ne sodim. Samo neumno se mi zdi sodit ljudi po tem, kaj nosijo/kupujejo/kake hobije ali plačo imajo/koliko si lahko privoščijo. Kakor je neumno, da me nekdo grdo gleda, ker nosim razvlečeno Che guevara majico ali pa kako reklamno, ravno tako je neumno, če sodimo nekoga zato, ker nosi D&G. Mimogrede, zadnjič sem izvedela, da so moja očala D&G, to mi je povedala vzg. v vrtcu (piše na njih, samo jaz jih mam gor, tega ne vidim) - ker sama tega nisem opazila, ko sem jih kupovala, ker pač na to nisem pozorna. Povedala sem, do koliko bi dala za očala in so mi prinesli nekaj modelov za pokazat in sem izbrala, kateri mi je najbolj všeč. Bila so namreč srednji rang - stala so dobrih 100E, cenejša so večinoma res nekvalitetna in se hitro zlomijo, vsaj po mojih izkušnjah. Torej: ni pametno sodit po eni bedariji: plači, znamki, poklicu,... Samo zato, ker si sama ne morem privoščit stvari v kristalni hiši in ker verjetno tudi če bi si lahko, si jih ne bi, ker pač rajši zapravljam za druge bedarije, še ne pomeni, da tega nihče drug ne rabi. In kdor rad nakupuje v takih trgovinah in si to lahko privošči, pa naj. A bom jaz mela zato kaj manj?
|
|
|
|