ronja
|
Tudi jaz mislim, da niso ustrezno reagirali, čeprav se ne spoznam na protokole, kako bi morali. Samo etično gledano se mi zdi, da je fer, da poveš staršu, kako se je otrok poškodoval v tvoji prisotnosti, pa navsezadnje si tudi odgovoren zanj... Nesreče se dogajajo, ampak ne vem če se pri varovanih vratih res da spravit prste zadaj - in to varovalo res ni drago. Saj imajo vsi vrtci težave z denarjem (naš že od zime nima igral, ker pač niso šla čez inšpekcijo, za nove pa ni denarja, ker je bilo treba prenovit kuhinjo - to štekamo, bomo poizkusili starši kaj zbrat) - samo to, da pa ni za en kos plastike, da ga nalepiš gor, se mi zdi pa malo za lase privlečeno... Varnost je ipak prva. Pri nas so mi vsakič lepo razložili, če se je kaj zgodilo, pa ni bilo nikoli nič tako hudega (punci sta vsaka enkrat padli iz ležalnika in pri tamali jima je bilo prav hudo, saj je res imela veliko buško, ampak vseeno tu res nimajo kaj dosti za naredit - ležalniki so, kakršni so, ona se pa premetava v spanju, to vem; enkrat se je zaletela v vrata - kakor se trapasto sliši mi je jasno, da je točno tako bilo, ker ni bilo prvič;). Ne vem, če bi moji punci takole razmesarili prst v vrtcu z nekimi nevarovanimi vrati, pa mi potem še nekaj mutili, bi pa tudi jaz znorela. Pa razumem, da se nesreče dogajajo in nisem še nikoli za nič komplicirala. Vem, da jih imajo vzg. veliko in da ne morejo ves čas gledat vseh prstkov, da niso med vrati... Zato pa morajo bit ta varovana! In potem štekam, da začneš razmišljat, da bi jim pa nekak dopovedal, da to ni ok in če slišijo samo na grožnje in odškodnine, štekam, da začneš razmišljat o tej možnosti... Kar sem pričakovala od vrtca je bilo, da mi reče, da obžalujejo kar se je zgodilo in da bojo poskrbeli, da se kaj podobnega ne bo več To bi tudi jaz pričakovala. KO je Lejla padla iz postelje, mi je pom. vzg, ki mi jo je predala takoj povedala, kaj je bilo in se opravičila in rekla, da bosta od zdaj naprej ji dajali povšter spodaj (sta parkrat celo res ji!), čeprav sem rekla, da razumem in da se res ful premetava v spanju, pa da se bo verjetno zdaj navadila, da je ta ležalnik pač ožji. Pa ni bila niti približno taka huda reč!