pelin
|
Oh...s tem sr.anjem imam pa toliko izkušenj, da bi lahko napisala priročnik ...ne, hec...samo takole sem ga jaz in nekaj mojih kolegic skoraj deset let rinila...to kar se dogaja v slovenskih vrtcih je milo rečeno kriminal prve vrste. Zaposlovanja neustrezno izobraženih kadrov,veze in poznanstva...na žalost je to slednje žal velikokrat edini kriterij , ki ga na tihem določijo ravnatelji in se v večini primerov požvižgajo na kvaliteto... Sama sem v dobrih desetih letih imela čast delati v vrtcih treh različnih občin...kljub ustrezni izobrazbi, sem imela poleg nekaterih takšno " srečo", da so nam želeli pogodbo podaljševati v neeedogled...ko se je to kar nekajkrat ponovilo, smo se dekleta zbrale skupaj in se pritožile na inšpektorat...Prišli so kar hitro, vendar od njih nismo imele prida koristi...ravnateljici so dali pogoj, da nas mora zaposliti za ndč ( ker smo bile pri nje zaposlene neprekinjeno dve leti)ali pa naj nam prekine delovno razmerje...Ženska nas je za en teden po izteku pogodbe ( namesto da bi nas zaposlila za redno) pustila na suhem, potem pa nas ponovno zaposlila za določen čas..Za bruhat...Osebno sem imela takega odnosa nekega dne dovolj in se na ponovni razpis ( kljub temu, da sem v tem vrtcu delala na koncu že četrto leto s podaljševanjem in vmesnimi prekinitvami) nisem več javila....Lahko rečem, da sem vztrajala toliko časa le zato, ker je bil vrtec blizu mojega kraja natančneje v sosednji občini...Nekako se mi je zdelo, da bom v domačem kraju ali v sosednjih lažje prišla not. Figo...majhni kraji so kot takšna italjanska mafijska združba...Ne prodreš nikamor, če nimaš masla na glavi...Verjamem, da bi v svoji jezi in prizadetosti imela zadoščenje če bi klicala inšpekcijo ali podala prijavo...vendar, ti tega ne priporočam....Mogoče bi šla skozi anonimna prijava, javno pa se jaz kljub dolgemu jeziku in korajži ne bi šla...Osebno namreč vem, da se vsaka ravnateljica, ki te kliče na razgovor o tebi prej pozanima pri tvojih prejšnjih delodajalcih (ena se je pri meni tega spomnila kar v pričo mene in poklicala po telefonu prejšnjo ), če jih imaš navedene v prošnji... Sedaj delam že pet let v vrtcu, ki je trideset km oddaljen od mojega domačega kraja...lahko bi rekli, da sem imela glede zaposlitve tu tako neverjetno srečo, da še dolgo nisem mogla verjeti...Po treh mesecih nadomeščanja vzg, ki je bila na porodniški, so me zaposlili za ndč brez velikih ceremonij in s preprostimi besedami"vi ste to, kar smo že dolgo iskali"... Mamamajča...verjamem in dobro te razumem...mene je dostikrat jeza, užaljenost prizadetost dvigovala do neba...marsikdaj sem bila čisto obupana...pa se je vseeno tako lepo izšlo...Kot sem že napisala...če nimaš te sreče da ti je dano biti velik vezist, boš imela po moje več možnosti v večjem in bolj oddaljenem kraju, saj se v domačem in manjšem kraju pač kot navaden smrtnik težko prerineš not....Drugače pa je o Štajerskem koncu škoda izgubljat besede...
|