kermito -> RE: Strah pred psom (2.9.2011 9:57:47)
|
Kot jaz razumem člana Arwenko ima zelo rad/rada pse. Skrbi za njihovo zdravje in dobro počutje. To je zelo lepo. Cenim tudi opisano odgovornost napram ljudem, ki jih srečuje kadar je na prostem s psmi. (Ko bi le bili vsi lastniki psov taki!) A bojazen pred tem, da bi naprava kot je Dazer prizadejala psu kakršnokoli bolečino je povsem neutemeljena. Kot elektronik lahko povem, da naprava oddaja zgolj ultrazvok, ki pa nikogar ne poškoduje (hmm, tudi ljudje gremo na UZ preiskavo). Največ kar je, je zvok lahko psu neprijeten, kot je nam glasna sirena. @Arwenko, še glede pretiravanja v parku. Z Dazerjem je potrebno precej natančno ciljati, saj oddaja ozko usmerjen zvok. Enkrat sem prebral, da je pri izvoru zgolj 30 stopinj. To je dobra lastnost. Zelo uporabna takrat, ko mora lastnik manjšega psa odgnati kakšnega neprivezanega, ki se je preveč približal njegovemu psu. Prepričan sem tudi, da tisti, ki ne zaupamo neprivezanim psom nimamo Dazerja zato, da bi se z napravo igrali in izživljali, kot namiguješ, ampak jo uporabljamo le odgovono, ko smo ogroženi. Če sedaj smem še jaz pretiravati: Posamezniki, ki si, tudi zaradi ogroženosti, nabavijo pištolo, tudi z njo ne streljajo vsepovprek po ljudeh. A ne? (na splošno) Pa če še malo karikiram, tudi ti bi morali pravilno zadeti, da bi bila pištola 100% učinkovita [sm=zmeden.gif] Še ena zanimivost: Dazer se uporablja tudi pri treningu lastnega psa. Menda precej skrajša čas šolanja oz. učenja novega ukaza. Se sprašujem, če bi zvok iz Dazerja prizadejal bolečino ali poškodbo, zakaj ga potem ljubitelj psov uporabljal za ta namen? (no, eni še vseeno raje vpijejo na svojega psa in s tem matrajo svoje glasilke) Tisti, ki se bojimo psov, ki niso privezani, ne sovražimo pse. Morda imamo celo svojega psa in sami ravnamo odgovorno. Pa bi si želeli in pričakujemo, da ravnajo tako tudi ostali lastniki psov. Ker je dosti lažje poskrbeti sam zase in svojo varnost (ali varnost svojega psa), kot pa prepričevati neodgovornega lastnika, ki ne ve, da mora bit pes na povodcu, če so v bližini ostali (ali obstaja ta možnost da bodo), si pač kupimo pripomoček.
|
|
|
|