očala in vozniški izpit (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

anja34 -> očala in vozniški izpit (30.8.2011 13:50:45)

Ko sem opravila izpit pri 18-ih letih sem še dobro videla in tudi zdravniški izpit opravila brez problema. sedaj pa se mi je vid poslabšal in stalno nosim očala. sedaj me zanima ali je potrebno v izpit vpisati da vozim z očali ali ne?

katy83 -> RE: očala in vozniški izpit (30.8.2011 13:56:09)

že imaš novo vozniško? kartico? če ne, pač pusti, pa si potem to skupaj porihtaj, če hočeš...ampak potem je možno, da boš morala vsakih 5 let hodit na zdravniški pregled[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Vsaj jaz imam tako, sicer ne zaradi očal, ampak mislim, da je podobno. Nisem pa ziher.

asso -> RE: očala in vozniški izpit (30.8.2011 14:43:34)

Pri meni je podobno... pa se ne obremenjujem. če mi bodo kdaj kaj policaji rekli zakaj nimam očal na sliki jim bom rekla, da če ne vejo, da so sedaj očala moderna :) in da jih imam zaradi mode, ne zaradi nevidnosti :)

petea -> RE: očala in vozniški izpit (30.8.2011 15:46:45)

IZVIRNO SPOROČILO: asso

Pri meni je podobno... pa se ne obremenjujem. če mi bodo kdaj kaj policaji rekli zakaj nimam očal na sliki jim bom rekla, da če ne vejo, da so sedaj očala moderna :) in da jih imam zaradi mode, ne zaradi nevidnosti :)

Oni pa ti bodo odgovorili, da če ne veš, da je sedaj moderno, da ti napišejo kazen ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

petea -> RE: očala in vozniški izpit (30.8.2011 15:52:32)

Če nosiš med vožnjo dioptrijska očala, jih moraš imeti vpisana tudi v vozniški.

Se pa v naslednjih mesecih ob uvajanju vozniških v obliki kartic nekaj spet spreminja zakon glede tega, da bo potrebno na vsakih 10 let delati zdravniške preglede, ki bodo pogoj, da ti izdajo novo vozniško kartico.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.8.2011 20:27:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

K_a_t_i -> RE: očala in vozniški izpit (30.8.2011 21:17:06)

NIsem še slišala, da bi komu težili, ker bi vozil z očali pa jih nima vpisanih v vozniško. To pa bi res bila zajebancija. Ne vem no, pomojem pa take barabe policisti vendarle niso.

malaMravljica -> RE: očala in vozniški izpit (30.8.2011 21:24:17)

Kot so ti svetovali, reces da imas ocala kot modni dodatek.

november2010 -> RE: očala in vozniški izpit (31.8.2011 7:54:30)

jaz nosim očala že odkar vem sama zase a so mi jih po nekem čudnem naključju pozabili vpisati v vozniško.... v 10 letih odkar imam izpit še nisem imela nobenih problemiv zarad tega, pa se mi tudi ne zdi taka zadeva da bi lahko okrog nje kaj hudo komlicirali

darja.mark -> RE: očala in vozniški izpit (1.9.2011 11:29:29)

Meni je pisalo 'vozi z očali'. Pa so me enkrat ustavli, itak, mela sem leče. Mi je rekel zakaj ne vozim z očali, pa sem sam pač rekla da zato ker imam leče. Ni več nič komentiral. So mi pa naslednjič vpisali v vozniško tudi leče.

zdravjeplus -> RE: očala in vozniški izpit (11.10.2011 7:45:48)

IZVIRNO SPOROČILO: anja34

Ko sem opravila izpit pri 18-ih letih sem še dobro videla in tudi zdravniški izpit opravila brez problema. sedaj pa se mi je vid poslabšal in stalno nosim očala. sedaj me zanima ali je potrebno v izpit vpisati da vozim z očali ali ne?

Najboljše, da si nabaviš kakšna poceni očala in jih imaš stalno v avtu.

Stran: [1]