občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

rozica11 -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 18:31:41)

Prosim če mi katera pove ali se sooča s podobnimi težavami v teh prvih dneh po izostanku M in ali je to običajno- čez dan večkrat začutim močnejšo bolečino v spodnjem delu trebuha- podobna tisti pred M; če se malo bolj pretegnem začutim bolečino podobno krču in to le na eni strani?
Malo me skrbi ker so mi občutki nepoznani in ne vem kaj je v redu in kaj ne.

Hvala za vaše odgovore :zmeden2:

Anonimen -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 18:40:11)

Ja in je to baje povsem normalno oz. naj bi se skozi nosečnost celo stopnjevalo. Mene je to špikanje in občutek, da prihaja M, ki je pa ni in ni bilo, prisililo, da sem naredila teste, ker sem na forumu že velikokrat brala, da je bil pri marsikateri nosečki to prvi znak nosečnosti. Pa je bilo res. Poleg tega mene danes boli v križu.

rozica11 -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 19:23:14)

Ja sej tko sem tut jest prebrala, čeprov ko te nekje nekaj zategne začneš malo dvomit...da ne bi bila kakšna IMN...
No upam da bodo težave minile, jutri je itak nov dan. Za križ pa pomaga kakšna masaža- predlagaj svojemu :love:, imamo vsaj en dober izgovor :)-.

Anonimen -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 19:39:22)

Ja, jaz sem se danes že nekaj izgovarjala, da ne bi likala, pa mi ni nasedel. Sem mu prej preveč razlagala, da nosečnost ni bolezen. Dobro si je zapomnil:)-:)-:)-:)-:)-:)-. No, saj je priden ta moj :love:.
Za IMN pa se ne bat. Kot prvo je še malo prezgodaj, da bi karkoli čutila, ker zarodek še ni dovolj velik, kot drugo pa je bolečina pri IMN zelo huda in traja po nekaj ur skupaj, zraven pa se ponavadi pojavi še manjša krvavitev iz maternice. Ne moreš sfaliti, nasploh. Poznam eno, ki je imela IMN in je rekla, da jo je bolelo tako kot če bi imela vnet slepič (če si ga imela, potem veš, moj je še vedno v trebuhu, slepič namreč:)-:)-).

KMALU -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 20:40:45)

Tole spikanje je povsem normalno in vse imamo to tezavo- le redkokatera srecnica je nima.. Nic skrbet.. Ce pa bodo krci premocni ti pa lahko ginekolog napise recept za buskopan- proti krcem, ki ni skodljiv za :duda:..
Meni ga je predpisal, a ga ne jemljem, ker ni tako hudo in upam, da tudi ne bo..

rozica11 -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 20:44:33)

:)-, ženske pa smo presjane...ti kr reč da si se zmotla, da si nekje prebrala da je treba bit fest pazliv... moj :love: tut zdej skrbi za mojo mačko in ji čisti wc...brez jamranja. Sicer pa hvala za info; bom lažje :muca:. Se še kaj tipkamo, lahko noč.:zaspan:

petarda -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (21.8.2005 22:25:43)

Glede špikanja in bolečin. Tudi mene je bolelo prve tedne in mesece, pa so mi vsi govorili, da je normalno, vendar sem vseeno omenila svoji G, ki je potem odkrila ciste na desnem jajčniku. K sreči so bile vse tri manjše, potem jih je seveda spremljala, malce so še zrasle in ko je že mislila predlagat poseg odstranjevanja, so se potem kar sam zmanjšale oz. so odpadle.....lahko, da ni nič, toda vseeno omeni svoji G. Veliko sreče...Mimogrede jaz sem sedaj :nosecka: že v sedmem mesecu in je vse O.K.

simonas -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (22.8.2005 7:56:02)

Jaz sem imela od začetka tudi take težave - bolečine in krče, ki so držali tudi po par minut. Zdaj sem v 18t, pa se je vse skupaj malo umirilo (ali pa sem se jaz navadila). Saj me še malo pikne tu in tam, ampak me ne skrbi več. Tako vsaj vem da :duda: raste. Me pa večkrat boli križ, če dosti stojim.

Simona

Anonimen -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (22.8.2005 8:15:23)

Rozica, men se isto dogaja! Sem že bila pri G in je rekla, da naj vzamem Bucsopan (lahko do 3 na dan). Da je bolš da vzamem, tud če ne boli zelo, ker krči pač niso zaželjeni tako zgodaj. Jutri bom 5t. Kar vzemi Buscopan, pa bo bolje. :)

rozica11 -> občasne bolečine v trebuhu - normalno??? (22.8.2005 20:02:45)

Punce hvala vam za odgovore, najboljš je da se naročim na prvi pregled in ne čakam na 7.10. ko imam redni pregled. Sj zaenkrat še ni nč hudga, če bo šlo tko naprej bo čist za prežvet.

Pridne bodte pa se tipkamo :rozica:

Stran: [1]