prerazporeditev delavcev (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


3x mami -> prerazporeditev delavcev (29.8.2011 10:27:24)

Pozdravljene,
se opravicujem, ce tole ne pase v to temo, sam ne vem, kam drugam pisat.

zanima me glede premestitev delavcev. obstaja kaksno zakonsko dolocilo, do kdaj in na kaksen nacin mora delodajalec to izvesti? se to lahko spomni od danes na jutri in recimo popoldne javi delavcu, da od naslednjega dne pricne z delom na drugi lokaciji? ali je o tem dolzen ga prej obvestiti (koliko prej?)? kaksne so sploh pravice delavca v teh primerih? in dolznosti delodajalca?




janapan -> RE: prerazporeditev delavcev (29.8.2011 10:29:23)

Iz izkušenj se lahko zgodi točno tako....po zakonodaji pa ne vem. načeloma podpišeš pogodbo v kateri običajno piše, da boš opravljal delo kjerkoli doma ali v tujini.....




3x mami -> RE: prerazporeditev delavcev (29.8.2011 11:10:57)

kaj pa ko gre samo za samovoljo in se odloca na podlagi tega, kdo ti je bolj pri srcu in komu bi se rad masceval? je tudi to mobing?se to lahko kam prijavi?




marta82 -> RE: prerazporeditev delavcev (29.8.2011 11:33:28)

Od marca SOS telefon enkrat tedensko izvaja svetovanje v primeru nasilja na delovnem mestu (mobbing idr.). Tu se lahko pogovoriš in imajo informacije o tem kam se v takem primeru obrniti.
http://www.drustvo-sos.si/index.php?page_id=111




mojcaziga -> RE: prerazporeditev delavcev (29.8.2011 13:02:44)

IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

kaj pa ko gre samo za samovoljo in se odloca na podlagi tega, kdo ti je bolj pri srcu in komu bi se rad masceval? je tudi to mobing?se to lahko kam prijavi?


Lahko se prijavi mobing, ampak dokazati ga je težje.

Pri nas se je zgodilo, da je direktor zaposlenega poslal na drugo lokacijo in smo točno vedeli zakaj. Delavec ga je prijavil na delovno inšpekcijo, no se mi vsaj zdi, ker tisti čas sem že zapuščala svoje del. mesto. V glavnem razpletlo se je tako, da je direktor inšpektorju napletel, da je delavec med sposobnejšimi in da mu je zaradi preteklih projektov naložil tako odgovornost, ker mu zaupal, ....... bla bla bla In na koncu je delavec izpadel total idiotsko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ampak naš direktor je bil poln takih fint, tako da tebi želim več sreče.

lp, mojca




Stran: [1]