ronja -> RE: ločevanje smeti - že tisočič (30.8.2011 22:41:44)
|
Sem pogledala za vsak slučaj še enkrat v našo knjižico od Snage (Lj.). Zaenkrat nisem videla ničesar, kar bi narobe dajala: not dava in tudi piše v navodilih: - vse olupke od sadja in zelenjave, - vse nagnite dele, - čajne vrečke, - kavno goščo, - jajčne lupine (čeprav te ločujem, da jih damo na kompost, da ma lubi dovolj kalcificiran kompost), - ostanki hrane (piše prav ostanki hrane), - pokvarjeni prehrambeni izdelki (brez tekočin in embalaže), - papirnate vrečke za sadje in zelenjavo, papirnati robčki, brisačke itd... - vrtne odpadke: torej ovenele rože, travo, listje, plevel itd... tega v bloku ni prav dosti;) Ne sme se dat pa not (in tudi ne dajeva) - kosti, to ni problem, ker jih itak nimava - cigaretnih ogorkov - to sploh ni problem, ker ne kadiva - plenic in higienskih vložkov - prvo ni problem, ker ne uporabljamo, drugo tudi že lep čas ni problem, sem jih pa sicer dajala v ostalo - mačjih iztrebkov - nimava mačke - fekalij - mi ne pade na pamet to dajat v smeti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - zdravil in kemikalij - to neseva v lekarno oz. prodajalno lakov in barv - maščob in kuhinjskega olja - tega se pri nas tudi ne nabere kaj dosti, ker zelo redko cvremo - takrat dam v en lonček in potem čakamo, da pride kak kontejner, kamor lahko to daš
|
|
|
|