POMOČ DEKLETA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

rose22 -> POMOČ DEKLETA (21.8.2005 15:59:59)

Pred priblizno dvema mesecima sem imela takoj po zanositvi SS.Zdaj mi M zamuje 4 dni.Prsi so bolece,spika me po jajcnikih,obcasno se pojavlja spodaj bolecina,ki je ne znam razlozit,ampak ni podobna tisti pri M,test BC 3x negativen,1x,zelo cuden rezultat kot da bi hotel biti pozitiven pa ne bi hotel bit,skratka zelo zelo rahel:roza:,krvni testi cudni.Kot so mi v lab.povedali je rezultat rizicen.Se pravi ne ve se ali sem ali ne.Jaz sem cist na tleh,zelo pa si zelim da bi bilo :roza: in da bi tudi jaz lahko oznanila da bomo imeli:duda:

KMALU -> POMOČ DEKLETA (21.8.2005 16:03:24)

Ce si noseca in pravijo, da je rezultat rizicen, lahko to pomeni tudi izvenmaternicno nosecnost- v tem primeru je skoraj vedno potrebno narediti abrazijo..

Druga moznost pa je, da si zanosila malo pozneje kot sama mislis in zaradi tega v krvi se ni dovolj nosecniskega hormona....

Pocakaj kaksne 3 dni ali se vec ( ce zdrzis ) in ce ne pride M, spet naredi test...

Srecno

Medvedka -> POMOČ DEKLETA (21.8.2005 22:23:48)

Oj!

Po mojem iz krvnih preiskav ne morejo reči, da je nosečnost izvenmaternična - to lahko po mojem ugotovi samo ginekolog z ultrazvokom.
Tudi jaz bi rekla, da si zanosila kasneje, to se pravi, da si imela ovulacijo kasneje, kot bi pričakovala glede na prejšnje cikluse in se ti zato test ni dodobra obarval. Naredi še en test čez nekaj dni.
Držim pesti za :modri: in da bi bilo vse v redu!

LP

KMALU -> POMOČ DEKLETA (21.8.2005 22:57:58)

Zaradi enega ss-ja so meni, ko sem zanosila, tri dni zaporedoma jemali kri, da bi videli, ce stevilo hornmonov narasca. Ce normalno narasca, je nosecnost ok. Ce pa stevilo hormonov iz dneva v dan ne narasca dovolj, potem pa je to lahko znak za izvenmaternicno nosecnost.
Tako da- s krvnimi testi se da ugotoviti ali je nosecnost normalna ali izvenmaternicna- ni mi pa jasno zakaj ti niso povedali kaj pomeni, da je rizicno... Zakaj pa nisi nic vprasala?

rose22 -> POMOČ DEKLETA (22.8.2005 23:25:24)

Danes bomo pa :((:((:((:((Sem naredla se en test ki je cist ocitno negativen,poleg tega sem si dala spet testirat kri,pa je zelo ociten padec HCG hormona.Ampak ni mi jasno zakaj bi pol bil sploh prisoten v telesu ce ni nosecnosti.
Lep pozdrav vsem sreckam,ki jim je uspelo

stuhica -> POMOČ DEKLETA (22.8.2005 23:33:35)

po mojem mnenju bi bilo pametno počakati še kak dan in ponovno narediti oba testa! Če so ti naredili krvnega in je Beta HCG prisoten v veliki meri npr. 1600 potem si noseča. ( že naslednji dan oz. čez dva dni mora biti veliko večji)

V primeru da ti po dveh dneh hormon v krvi HCG naraste zelo malo potem je lahko IMN, če ti pa hormon naraste za veliko več recimo 600 ali 800 pa je nosečnost lahko normalna! Tako mi je povedal moj G, ker sem jaz imela IMN ampak so mi jo ugotovili na UZ!
Po krvi se tudi lahko ugotovi IMN ni pa nujno, boljše pa je UZ!

lp

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.11.2007 15:55:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]