lazalnik in lupinica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

b.j.n. -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 15:38:25)

PUnce povejte mi, ali se lahko lupinica uporablja obcasno kot lezalnik ali moramo kupiti tudi lezalnik? Meni je vse vec ali manj eno in isto, le lezlnik je verjetno bolj stabilen. Ali velja tudi za lezalnik, da naj bi bil otrocek v njem le par uric?

Hvala

Anonimen -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 15:47:49)

Lupinica ni dobra za hrbtenico, zato otroček naj ne bi bil v njej več kot je potrebno. Mi imamo ležalnik in čeprav mali zaenkrat še noče biti dalj časa v njem, mi je vseeno ful praktičen. V lupinici ga imam pa samo v avtu, pa še to na daljše vožnje zaenkrat z njim ne hodimo (max. pol ure).

mikecpikec -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 16:00:31)

Meni je zdravnica rekla, da sta lupinica oz. avtosedež zelo dobra za dojenčke, ker v njej ležijo v podobnem položaju kot v maternici, pa tudi za hrbtenico naj to ne bi bilo preveč utrujajoče.

Anonimen -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 16:05:49)

Če bi bilo tako, potem ležalnikov ne bi delali, ker jih nihče ne bi kupoval, bi otročki kar v lupinicah ležali ;)
No, ne vem, meni je bolj logično, da dojenček leži na ravni podlagi. Tudi voziček kupimo na začetku takšen, da dete v njem leži na ravnem...

Anonimen -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 16:52:52)

Men je tudi patronažna rekla da z lupinico ni nič narobe, naj kar spi noter če hoče, ker je kot v trebuščku zvit noter:zmeden2:
Sicer imamo oboje pa nismo nikjer noter:grrr:
Smo ponavadi kar na kavču,postelji ali rokah:ups:

b.j.n. -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 19:35:11)

Mene je bolj zanimalo, ce je lezalnik drugacne oblike kot lupinica? Za lupinico naj res ne bi bilo dobro, da vec kot tri ure not lezi.

Jaz bi samo rada vedela, ce je lezalnik bolj raven kot lupinica in ga je pametno imet poleg lupinice ali gre za eno in isto stvar?

Anonimen -> lazalnik in lupinica (21.8.2005 19:56:48)

lezalnik ej bolj raven ja, in se ga da spreminjat oz. se da spreminjat položaje.kasneje ga lahko imas tudi za hranjenje, dokler ne kupiš stolčka:)

Stran: [1]