lona85 -> RE: MAJČICE 2012 (14.3.2012 10:28:57)
|
Glede sadja je res najboljše jesti sezonsko. Sama pojem največ kivija (ga obvezno kupim na tržnici), grenivk, mandarin, pomaranč (sploh rdeče so mnjami [sm=smiley1.gif]), domačih jabolk (gredo zdaj h koncu, samo kupljena so mi tako plastična in brez okusa...), kakšno banano vmes, limone (spijem ogromno nesladkane limonade), ananas, avokado... Pa ful mi pašejo doma narejeni smoothiji: kar maš pač pri roki od sadja uporabiš: npr. danes si bom zmiksala banano (hehe, mi je še ena bio ostala), 2 kivija, 2 pomaranči, žlico kostanjevega medu it to bo to [sm=smiley36.gif] Včeraj pa sem iz skrinje vzela borovnice (sem jih nabrala med sezono in dala zamrznit - imajo ziher več vitaminov notri kot kupljene) + zraven dala banano in pomarančo, osmino ananasa in za nekaj žlic navadnega tekočega jogurta. Mi ful pašejo take sadne zadeve [sm=jezicek.gif] Ja sama tut ne bi zdej kakšnega grozdija kupovala... enkrat sem brala neko raziskavo katero sadje ima v sebi največ ostankov pesticidov in teh svinjarij in je bilo to ravno grozdje: naj bi imelo v povprečju kar 98 različnih pesticidov v sebi... Sem se kar malo zamislila, saj sem bila čisto šokirana! Grozdje jem samo še v sezoni in kar se da domače, ne kupljeno... Ma saj povsod itak ne moreš pazit, samo malo pa že.
|
|
|
|