telesni tiki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

teja28 -> telesni tiki (17.8.2011 19:26:14)

pri sinu se je dober mesec nazaj začel prehlad, ki je trajal par dni...nič posebnega. Ko se je končal, se je začelo odpiranje ust, kot nekakšno zehanje. Zdelo se mi je čudno, vendar sem ga povezovala s prehladom, ker je zraven tudi nekaj hrkal. Sem ga tudi vprašala, zakaj to počne, pa mi ni znal povedati. ker sem pač mislila, da je fizične narave, sem ga peljala k zdravniku, ki mu je pogledal nos, ušesa in grlo, vendar ni ugotovil nič. To odpiranje ust se nadaljuje in stopnjuje ...vedno pogosteje odpira usta in vedno bolj nekontrolirano zgleda vse skupaj. sedaj se mi zdi, da gre za nekakšen tik. Ima kdo idejo, kje lahko dobim kakšno strokovno mnenje?

alda -> RE: telesni tiki (17.8.2011 19:37:50)

koliko pa je sin star?
A se je kaj "novega zgodilo pri vas, ali pa šele bo?

naš fant je dobre 5.mescev pred vstopom v1 . razred začel stiskati pesti, delati grimase in sčasoma tudi spuščat nenavadne vzroke.
Zaradi težav z govorom smo imeli tako ali tako postopek za usmerjanje in s tem tudi pregled pri pedopsihiatrinji, ki nam je HB takoj postavila pravilno dg: tiki, kot posledica stresa oz. stiske pred neznanim takrat je bila to šola. Po uvedbi terapije tako medikamentozne kot vedenjske se je stanje za 100 % izboljšalo!
Vse počitnice smo brez zdravil, in je imel tike le za vzorec ob polni luni, drugač pa skoraj oba mesca nič!
Več si lahko prebereš na temi Otroci s posebnimi potrebami!

teja28 -> RE: telesni tiki (17.8.2011 19:59:47)

sin je star 3,5 let in je pred enim letom dobil sestrico. zna bit da je to povezano, ker od takrat naprej je ori nas kar pestro [sm=smiley13.gif]

Stran: [1]