PinaNina -> RE: Taborniki (17.8.2011 8:41:42)
|
Naši se dobijo vsak četrtek ob 17h v klubski sobici. Pri nas je skupina 5 fantov. Imajo 1 uro, včasih se ''igrajo'', če jih ni veliko, drugič imajo pohajkovanje po gozdu, iskanje dračja za ogenj, priprave na tekomovanja, ogled kakšnega filma. Izleti-tekmovanja- zbori-pikniki-orientacijo, predvsem v sobotah so npr. 1 na mesec, kakor kdaj. Starši imajo nalogo, pripeljat na avtobusno postajo ali zborno mesto. Včasih en starš odpelje na zborovanje, drug gre iskat. Prevoz z javnim prevoznim sredstvom plačamo sproti. Med zimskimi počitnicami, gredo otroci na zimovanje ca. 5 dni. Poleti gredo od 7 do 10 dni (starost otroka ali je MČ, GG). Pri nas je skupina 5 fantov. Cena tam okoli 110-140 EUR. Tu izvajajo raznorazne veščine. Delajo dobra dela. Cena je 40 eur, ena sezona, zraven dobiva na dom 1 x na mesec taborniško revijo. Dobi rutko, ko napreduje dobi druge barve. Ko je star ca. 10 let, mora imeti še taborniški kroj (srajčka ca. 25 eur stane). Nama osebno ni žal, da sva ga vpisala. Je sicer bolj živahen fant. Mlajši kot sem napisala komaj čaka, da ga bomo vpisali. Jaz sem ga dala v skupino izven šole. Naš rod je tak, drugi imajo vrjetno malce drugačno organizirano. Še splošna internetna stran http://www.rutka.net/ , kjer so posamezni rodi, tu si najdeš svoj rod (v okolici kjer živite), pa jih povprašajte kako poteka pri njih.
|
|
|
|