KT -> RE: baletne ure v ljubljani (17.8.2011 8:52:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan IZVIRNO SPOROČILO: mateyka ne me hecat, tako male in si že resno zastavljajo dolgoročne hobije - neverjetno [sm=smiley4.gif] TT, link mi ne dela.. a je nekaj takega? http://www.youtube.com/watch?v=-kDdoqP25IY&feature=related p.s. pa saj ne stojijo na prstih, ali pač? se mi ne zdi ravno zdravo.. Verjetno ne mamice ne te punčke ne razmišljajo o baletu, kot o neki dolgoročni zadevi. Balet ni samo to, da si lep, zaljubljen, srečen/nesrečen in potem spet srečen. Pomeni odrekanja in trdo delo. Ne vem, če privoščim svojemu otroku živet na šalčki riža in sladkani vodi (in vem o čem govorim, namreč v familiji (sicer ne bližnji, ampak dovolj blizu, da poznam zadevo iz vidika večletnega opazovalca). Govorimo o krvavih žuljih, bolečinah in konstantnem gledanju na težo (na vsak gram). Profesionalno ukvarjanje z baletom meni liči na mučenje [sm=smiley36.gif], ampak očitno so tile baletniki dovolj zaljubljeni v balet, da jim je to v veselje (HB za različnost). Dokler je pa to nek zdrav hobi, usmerjanje otroka v šport, razgibavanje, lepoto giba itn. pa lahko prinese samo pozitivne stvari [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]... Je pa resda tole baletno udejstvovanje postalo pravi hit med vrtčevskimi otrocmi .... Brez skrbi, nič tako velikopoteznega! Mala od svojega tretjega leta vseskozi pleše, najsi bodi na poti do vrtca, ali pa na blagajni v trgovini. Skratka poslušali smo njene želje in glede na to, da nikoli ni bila ne vem kako motorično spretna (celo v RA so nam svetovali dodatno vrsto vodene vadbe) smo jo pač vpisali na plesne urice. Je pa balet neka njena "ljubezen", ki jo neizmerno privlači. Tako je na primer na novoletni baletni predstavi Hrestač v Cankarjevem domu, ne sedela, pač pa stala skoraj dve uri predstave in nepremično strmela v oder.
|
|
|
|