Nika v službi
|
No, pri nas je zobna miška nedavno prišla. Ker se je naši madam prvi zobček že nekaj časa majal, smo se o zobni miški pospešeno pogovarjali in nekako smo ji nakazali, da zobna miška prinese nekaj več za prvi zobček, če je lep. Ker naša madam zelo vzorno skrbi za zobke, je bil njen zobek intakten, ampak - katastrofa! - ko je bila na morju z babi in dedijem, ga je izgubila. Nekje v travi, v morju med potapljanjem, na obali... kdo bi vedel. Mala me vsa objokana kliče, da zobka ne najde, da so preiskali že vse po dolgem in počez (kolikor poznam moje starše, so praktično preplazili pol strunjanske plaže, da bi našli zobek), a da ga ni nikjer. Sem jo potolažila, da bo zobna miška njen zobek sigurno našla - če ga je izgubila v morju, ga bo miški prinesla ribica, če je bilo na kopnem, bodo za to posrkrbele mravljice (ptičke, račke...). Se je nekako potolažila, potem pa sva takoj zvečer miški napisali pisemce in ji razložili situacijo. Zjutraj jo je čakala srebrna verižica, zavitek tistih bleščečih gumijastih zapestnic in 2 kovančka po 2€ (od naju) ter bankovec za 10€ (od babi in dedija). In seveda tolažilno pisemce od zobne miške. Je bila strašno vesela, smo ji pa še enkrat razložili, da je bila zobna miška tokrat res izredno radodarna, ker je pač prvi zobek, pa ker ga je tako nesrečno izgubila, pa ker je bil lep, čist, zdrav... da pa pri naslednjem sigurno ne bo tako. Nočem namreč, da bi za vsak zob pričakovala huda darila. Zdaj se ji maje naslednji zobek in družinska odločitev je, da dobi 4 x 1€ od naju ter vsaj pol manj od babi in dedija (če se bosta dala prepričat ).
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 19.8.2011 14:05:13 >