metina marmelada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

luka jan -> metina marmelada (11.8.2011 18:57:52)

Rabila bi recept za pripravo metine marmelade, ki je zelo, zelo dobra, mete imam cel vrt, žal pa nimam recepta. Bi poskusila tudi malo prikrojit, pa nimam pojma kako.

Pozna katera?[sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.8.2011 21:49:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

enkratna -> RE: metina marmelada (11.8.2011 22:31:41)

Na vrtu imamo cel kup mete... ki bi nekako ne izpolnila svojega poslanstva v celoti, če ne bi tvoj post me pripravil do tega, da se jo bom spravila delati po tem receptu: Mint Marmelade Reciepe :)

luka jan -> RE: metina marmelada (11.8.2011 22:39:08)

IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Na vrtu imamo cel kup mete... ki bi nekako ne izpolnila svojega poslanstva v celoti, če ne bi tvoj post me pripravil do tega, da se jo bom spravila delati po tem receptu: Mint Marmelade Reciepe :)

Hvala, točno to sem iskala.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Drug teden verjetno res poskusim, samo še nekaj zalenega za barvo moram naštudirat.

enkratna -> RE: metina marmelada (12.8.2011 9:58:47)

IZVIRNO SPOROČILO: luka jan
samo še nekaj zalenega za barvo moram naštudirat.

Jaz bom poskusila s tisto "zeleno aromo" (zelena barva - META - aroma za živila od Etola).

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.8.2011 10:01:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

krtek 1 -> RE: metina marmelada (12.8.2011 21:16:35)

Jaz sem iz mete naredila sok,ki je odličen in otroci ga obožujejo.Marmelade pa še nisem delala,mi je pa zanimivo,mogoče jo poskusim.

luka jan -> RE: metina marmelada (12.8.2011 21:56:55)

IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1

Jaz sem iz mete naredila sok,ki je odličen in otroci ga obožujejo.Marmelade pa še nisem delala,mi je pa zanimivo,mogoče jo poskusim.

Kako pa si delala sok, zaupaš recept? Mete imam na vrtu res ogromno in bi poskusila tudi kakšen sok naredit.

Felicita -> RE: metina marmelada (12.8.2011 22:02:00)

Kako pa si delala sok, zaupaš recept? Mete imam na vrtu res ogromno in bi poskusila tudi kakšen sok naredit.

jest ga delam na enak način kot bezgov, mete dam pa... po občutku. namočim, pustim kak dan, dodam sladkor in citronko in to je to. je pa to sicer sirup, ne sok.

luka jan -> RE: metina marmelada (12.8.2011 22:39:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

jest ga delam na enak način kot bezgov, mete dam pa... po občutku. namočim, pustim kak dan, dodam sladkor in citronko in to je to. je pa to sicer sirup, ne sok.

Felicita hvala, sem se spomnila da mi je enkrat ena omenila ta recept, samo sem čisto pozabila. Ga pa definitivno probam, ker obožujem okus mete.[sm=smiley1.gif]

suzolinka -> RE: metina marmelada (14.8.2011 14:50:27)

Jaz sem tudi naredila metin sirup, sicer malo drugače. Na način kot sirup iz smrekovih vršičkov. Je pa res, da ga pride manj. Vmes sem dala pa še krhlje limone (brez bele lupine) in je odličeeeen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

suzolinka -> RE: metina marmelada (14.8.2011 20:56:26)

Pa še ena marmelada z meto http://www.foodbuzz.com/recipes/2263601-rhubarb-mint-jam

Stran: [1]