dobra domača mezga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> dobra domača mezga (10.8.2011 15:19:48)

kako naredite najbolj simpl eno dobro domačo mezgo




blak -> RE: dobra domača mezga (10.8.2011 16:04:25)

Paradajz skuham do mehkega, ga odcedim in ga dam ene 3-4x v tisto mašino za pasiranje. Že prej prepražim čebulo in nao mezgo stresem k čebuli. Kuham kar precej časa, najmanj eno uro. Medtem segrejem kozarce v pečici in ko je mezga pripravjena začnem filat. V vsak kozarec dam še par listkov bazilike. Takoj zaprem kozarce, jih obrnem na glavo in zavijem v deko. Tam ostanejo, dokler se popolnoma ne ohladijo.

Se teoretično pripravljam, jutri in pojutrišnjem pa akcija: 30kg paradajza me že čaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tecnobica -> RE: dobra domača mezga (10.8.2011 19:50:22)

Paradižnike narežem na večje kose in pokuham, da so mehki. nato jih prepasiram in kuham toliko časa, da se fajn zgosti. Letos nisem nič solila, ker jo uporabljam tudi za mineštre. Drugače pa lahko tudi posoliš. jaz jo potem vročo dam v male modre fructalove stekleničke, zaprem in pokrijem z deko, da se ohladijo.




tix -> RE: dobra domača mezga (30.8.2011 7:13:36)

Jaz sem jo letost že parkrat naredila ker mi je tako všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

popražim čebulo in česen, nato namečem gor nekaj rezin korenja, nepekoče narezane feferone (ker mi paprika ne uspeva), baziliko, peteršilj, in na krhlje narezan paradižnik. Počasi kuham, da se voda spusti iz paradižnika in povre, nato zmešam vse s paličnim in kuham do željene gostote. Jaz jih shranim v plastične lončke in v skrinjo. 




Petka09 -> RE: dobra domača mezga (30.8.2011 7:24:34)

Paradižnik narežem na večje kose, dam v lonec in dam kuhat. Potem sredi kuhanja vzamem paličnega in vse skup zmiksam. Kuham še toliko časa, da se primerno zgosti. Ohladim, dam v plastične posodice in v skrinjo.




kuharicamaca -> RE: dobra domača mezga (9.9.2011 7:08:23)

nekaj idej




Stran: [1]