|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sošolci, sošolke
10.8.2011 12:21:39   
ruby19
Zanima me mal od tistih, ki imate otroke že v šoli, a je res že v prvih razredih toliko tekmovalnosti in nevoščljivosti med otroci. Mi je ena kolegica rekla, da njen sin v razredu nima nobenega pravega prijatelja, je pa res da je precej miren itd., tako da je verjetno to na njemu. Drugače pa, da otroci že v prvem razredu med sabo naglas primerjajo svoje osebne stvari (torbo, peresnico, oblačila itd.) in da tisti, ki nima na stvareh tega in tega junaka (ala Gormiti itd.) je takoj out in se nočejo z njim družit kao da ni dovolj kul. Jest to kar težko verjamem, tko da se mal razpišite o tem. Sploh pa to, da tud učitelca porajta, kakšne torbe in peresnice imajo otroci, mi je pa mal čudno, da gre naglas komentirat in hvalit določene otroke v stilu "uau, kakšno lepo torbo imaš, kje ste jo pa kupili". Ali je za verjet takšnim govoricam, a je zdej v šolah res tako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sošolci, sošolke
10.8.2011 12:41:49   
resnavesna07
Jaz sem slišala bolj za punce, da so take da med sabo full primerjajo, fantje pa se mogoče bolj pohvalijo in ne toliko primerjajo. Drugače pa imajo pri nas v žlahti pri tamali problem, ker se ona nonstop primerja z eno sošolko, s katero sta full frendici. Starša od une sošolke imata dosti denarja in dobre službe (oba sta zdravnika) in punci res kupita čist vse kar si zaželi oz. pokaže. Tako je njihova tamala skor vsak dan drugač oblečena, pa torbe ima dve, pa vzame v šolo tisto, ki bolj paše k njenemu trenutnemu stilu. Ne morš verjet! No tamala od moje žlahte bi pa tud imela ful enih tud nepotrebnih stvari ker ima zgled pri tej punčki. Sam ji starša ne moreta kupit kar vsega po vrsti, pa baje tamala dostikrat jamra, da se v šoli ne počuti dobro, ker nima te in te stvari, ko pa imajo druge punce take super stvari. In je potem žalostna, pa počuti se po besedah njenih staršev kot da se boji, da ne bo sprejeta v družbo, če tudi ona ne bo imela tega in onega.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2011 12:50:48   
FLOWR12
Ja Rubi na žalost je sedaj v šoli tako. Koliko firm imaš toliko veljaš. Moja dva sta že iz prve triade ampak vseeno je pomembno da imaš Adidaske ali Nikece. Pa mobitele Nokia, pa PSP-je, pa bognedaj da imaš kakšno cunjo iz Mane. In še bi lako naštevala. Če vse to imaš si "zraven",če ne te izločijo.

(odgovor članu resnavesna07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2011 12:59:08   
ruby19
Se že bojim kako bo. Sem le mislila, da je najbolj pomembno, da je otrok družaben in da stvari, ki jih ima niso tako pomembne? A pol se otroci grupirajo po tem, katere stvari ima kdo?

(odgovor članu FLOWR12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2011 13:05:43   
*bubi*
Ker sprašuješ za prve razrede.... pri nas se to že v vrtcu dogaja - komentarji prijateljčkov v stilu, da ima brezvezne čevlje, pa brezvezno šilt kapo... nisem mogla verjet svojim ušesom. Otroku sem svetovala, kako se naj odzove (reče: meni je pa všeč in gre vstran) in mu povedala, da bo za nekoga pač vse okoli brezvezno in je verjetno on sam brezvezen. Da to ni pravi prijatelj.

Čez par dni mi je razložil, da se je zgodba ponovila in da je odreagiral kot sem mu svetovala - torej da si ni jemal k srcu in je šel vstran. Pa rekel mu je, da je on sam brezvezen user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2011 13:08:47   
FLOWR12
Ja pri nas se otroci grupirajo. Včasih me kar stisne pri srcu, ko mi sin pripoveduje, kaj je spet dobil ta in ta sošolec. To so vrednosti od 200 - 500 evrov, po drugi strani pa so to socialno ogroženi otroci (razni s.p. in neprikazani dohodki) in koristijo vse možne subvencije na šoli. Boli me, ker je svet postal tako pokvarjen in ni pomembno kakšen človek si, ampak kaj IMAŠ.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2011 13:14:28   
PinaNina
Pri starejšem smo skozi te faze, imamo drugačne faze (da je srajčka, znamka vseno- a se ne dam). Mlajši nosi veliko stvari po bratcu, zadnje leto tudi po bratrancu. Zaenkrat se ne obremenjuje z znamko oblačil in naj tako tudi ostane.
Predvsem sem jih želela vzgajat v tem smislu, pomembno ni, da si v znamkah, ampak: čist, zlikan (ne v nulo, ker ne likam radauser posted image ), nestrgan in pravih velikosti (da npr. ne gleda trebušček ven in itd.) drugo nima takega pomena.
Upam, da mi bo uspelo.

A ja pa nogavice brez lukenj user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2011 13:30:15   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

Zanima me mal od tistih, ki imate otroke že v šoli, a je res že v prvih razredih toliko tekmovalnosti in nevoščljivosti med otroci. Mi je ena kolegica rekla, da njen sin v razredu nima nobenega pravega prijatelja, je pa res da je precej miren itd., tako da je verjetno to na njemu. Drugače pa, da otroci že v prvem razredu med sabo naglas primerjajo svoje osebne stvari (torbo, peresnico, oblačila itd.) in da tisti, ki nima na stvareh tega in tega junaka (ala Gormiti itd.) je takoj out in se nočejo z njim družit kao da ni dovolj kul. Jest to kar težko verjamem, tko da se mal razpišite o tem. Sploh pa to, da tud učitelca porajta, kakšne torbe in peresnice imajo otroci, mi je pa mal čudno, da gre naglas komentirat in hvalit določene otroke v stilu "uau, kakšno lepo torbo imaš, kje ste jo pa kupili". Ali je za verjet takšnim govoricam, a je zdej v šolah res tako?

Učiteljice, ki jih jaz poznam dejansko pohvalijo torbo, peresnico,... otroka, ampak gre za otroke, ki so nesamozavestni, morda že iz vrtca "izločeni", ker imajo manj materialnih dobrin. In ponavadi se otroke (sošolce) v prvem razredu še da "zmanipulirati" na tak način, ker še upoštevajo mnenje učiteljice. So pa te stvari (torej grupiranje glede na materialne dobrine in izločanje socialno šibkejših) danes prešle vse "zdrave" meje. Saj smo tudi mi radi primerjali in se pohvalili, ampak niti približno ne na tak način kot danes. Jaz si zelo želim in bom delala na tam, da bom sina vzgojila tako, da vrstnikov ne bo ocenjeval po tem kar imajo in da bo znal držati neko distanco do tistih, ki bodo morda to počeli v odnosu do njega. Čeprav vem, da bo to zelo težko, ker je v teh letih mnenje prijateljev, vrstnikov otroku zelo pomembno. Problem je pa itak širše narave in bi se morala kultura celotne držbe spremenit, da bi se takšno vedenje otrok spremenilo.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2011 13:31:24   
švrki
Tudi pri nas se to dogaja - na žalost že v vrtcu, 5 letniki user posted image .

(odgovor članu FLOWR12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2011 15:32:37   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: FLOWR12

Ja Rubi na žalost je sedaj v šoli tako. Koliko firm imaš toliko veljaš. Moja dva sta že iz prve triade ampak vseeno je pomembno da imaš Adidaske ali Nikece. Pa mobitele Nokia, pa PSP-je, pa bognedaj da imaš kakšno cunjo iz Mane. In še bi lako naštevala. Če vse to imaš si "zraven",če ne te izločijo.

lol, tko je blo v šoli že v mojih časih, pa je minilo krepko čez 10 let odkar sem jo končala. in prej ko naučiš otroka, da zna 'preživet' sam in ne za vsako ceno ugajat (kar je včasih težko, se pa potem obrestuje), lažje bo prišel čez. kar se tega tiče sem jest svojim staršem blazno hvaležna... sem očitno čist dobro gor zrastla tut brez miss sixty kavbojk, ki so ble takrt neki kar si pač MOGU met (kot najbolj banalen in najdražji primer ki mi pade na pamet).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu FLOWR12)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2011 16:29:31   
Anonimen
Ja tudi meni se zdi, da to ni nič tako zelo novega ... mogoče je sedaj le malo bolj potencirano vse skupaj. Zase vem, da sem bila eno obdobje na nek način izločena oz. zasmehovana, ker mi je mami navkljub mojim pročnjam in moledovanju kupila Alistarke in ne Allstark, ker je bila pač mnenja, da samo za znamko ne da 3x več denarja. No pa "težavna" najstniška leta smo dali skoz in potem sem jo dostikrat zezala, da sem imela grozno otroštvo, ker mi ni kupila originalnih Allstark ... no uganite, kaj sem dobila potem za 28 rojstni dan user posted image

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2011 6:29:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ruby19
Zanima me mal od tistih, ki imate otroke že v šoli, a je res že v prvih razredih toliko tekmovalnosti in nevoščljivosti med otroci. Drugače pa, da otroci že v prvem razredu med sabo naglas primerjajo svoje osebne stvari (torbo, peresnico, oblačila itd.) in da tisti, ki nima na stvareh tega in tega junaka (ala Gormiti itd.) je takoj out in se nočejo z njim družit kao da ni dovolj kul. Jest to kar težko verjamem, tko da se mal razpišite o tem. Ali je za verjet takšnim govoricam, a je zdej v šolah res tako?

V Pubertetnikovi šoli je tako - odkar hodi v šolo (letos bo b 9. razredu). Kako bo pa pri Mladiču, ki gre septembra v 1. razred, pa lahko sporočim naknadno (ampak dvomim, da bo kaj drugače - kvečjemu še hujše).

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2011 8:25:23   
alda
naša in še dve, bolj NY;H&M, Adiddass ,...naša še Beriško/ kako se napiše?/  in noče imeti cunj iz mane, takko ,.kot ostale.
Zakaj?
Puberteta ali pa...
No saj tudi jaz ne kupujem v Mani,two way,..ker sem bila razočarana nad kvaliteto.
V 1razredu pa sem opazila pri sinu, da je bolj bilo glavno kaj je na majci oz copatih in ne od kod!
Je pa bila oćitna  manija Hallo Kitty, Ben 10, Winks,...

< Sporočilo je popravil alda -- 11.8.2011 8:26:09 >

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?