odvajanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Monika76 -> odvajanje (10.8.2011 8:51:05)

Pozdravljeni.

Potrebovala bi pomoč, nasvete, izkušnje.

Moj sin bo septembra star 3 leta in v začetku julija letos sva pričela z odvajanjem od pleničke. V začetku ni bilo posebnih problemov, malo lulanja mimo, v hlače, ampak po tednu, desetih dneh si je že sam slekel hlače in šel lulat.
Malo je imel težav s kakanjem, ampak to vem, da traja malo dlje.
Sedaj pa imamo par dni že težave. Noče skoraj nič jesti, piti. kakal ni že 5 dni. Začel je spet lulati v hlače. Koga nahecam, da dava dol hlače, da bi lulal, sploh ne more. Potem se pa v hlače polula. 
Sicer je normalno dobre volje, ne toži, da bi ga kaj trebušček bolel. Tudi ne zahteva pleničke za kakanje.
Ne vem, mogoče smo mu preveč težili z lulanjem in ga preveč spraševali.  Zanimivo mi je, da se je to zdaj pojavilo. Škoda mi je, da bi mu dala plenico, ker je že skoraj 1 mesec brez in tudi star se mi že zdi dovolj.
Zanima me, ali ste imele podobne izkušnje, ali je to samo faza...

Hvala za odgovore.

Najaa -> RE: odvajanje (10.8.2011 11:21:17)

Meni vsi govorijo, da je faza. Naša tamala je brez plenice cca 1,5 mesreca in kakšnih 14 dni ji vsakič mal uide v hlačke. Kar mi je zelo fascinantno je to, da v vrtcu, se ji pa to ne dogaja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne vem, mogoče faza, mogoče preizkušanje kako dolgo bom strpna... S kakanjem je pa tako, da v vrtcu ne kaka, doma pa šele zvečer in to po tem, ko gre ene 3x na wc, da bo lualala, a v bistvu jo tišči kakat.
Jaz ji sam menjam hlačke, rečem ji včasih da škoda, ker so hlačke spet mokre, kakšne večje panike pa ne delam.

Stran: [1]