RE: iskanje službe (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


viroza -> RE: iskanje službe (11.8.2011 21:27:46)


Včeraj sem se tudi jaz pridružla zavodu.
Bla sem naspidirana do fula,povedala ,da sem napisala par prošenj,da iščem šiht na vseh koncih in krajih,in kaj mi je afna odgovorila:Pa kaj ste mislili,da vam jih bom jaz pisala,al kaj?
Moralo mi je zbila na nulo,volje pa mi ni vzela.Še naprej si bom iskala delo,ta čas ko bom pa doma bo pela ozimnica v takšni al drugačni obliki in če mi bo uspelo najti še kakšen postranski šiht,bo to več kot dovolj.
Si pa velja zapomnit kar so tudi predhodnice napisale.Zanesemo se lahko samo nase inna nobenga drucga,na tiste sz zavoda pa sploh ne...




nananaja -> RE: iskanje službe (11.8.2011 21:38:12)

Meni je zavod koristil le toliko, da sem dobila povrnjene potne stroške za na dva razgovora, ki sem ju sama našla. Takrat sem itak potem dobila službo. Prej sem bila na porodniški, tega ni bilo. Na razgovore me pa itak niso pošiljale, ker sem bila na začetku nosečnosti.




BellaB -> RE: iskanje službe (12.8.2011 21:36:19)

IZVIRNO SPOROČILO: razglednica

tudi jaz sem brezposelna, in včeraj smo imeli na Zavodu skupinski seminar, kjer nam je povedala ga?? da trenutno možnosti za zaposlitev niso nikakršne[sm=zmeden.gif]

zelo spodbudno, ni kaj!!!


Zavodi za zaposlovanje sluzijo samo za to, da v Sloveniji ni se vec brezposelnih ;) Aja pa za dviganje pritiska ljudem. :>

(vsaj kr mam jst izkusenj z mojim maticnim. Dobim kr ospice, ko morm it kaj urejat dol. Vecinoma se itak sam javljam in povem vedno znova iste litanije.)




Anonimen -> RE: iskanje službe (12.8.2011 22:26:40)


IZVIRNO SPOROČILO: amorcek

imela sem idejo, da bi res šlakar malo tja pa sm in enostavno vprašala: dober da, a iščete koga za delo?:D...nevem sicer kako bi to izgledalo:S ideja je bila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




To je dobra ideja, bi pa rekla da se prej o tistem podjetju pozanimaj, kaj delajo, kako delajo, s kom poslujejo, kakšne imajo navade, katera znanja rabijo, prirpavi prošnjo točno za to podjetje in ne eno univerzalno itd.
Sicer ne iščemo zaposlenih, ampak vseeno redno dobivamo prošnje. In te so od...do. Čisto navadne, sem to in to, iščem službo, do zelo specifičnih, kjer se iskalci zaposlitve potrudijo in poiščejo stvari v svojem znanju, ki bi koristile nam - že v štartu pokažejo samoiniciativnost. Sama imam navado, da si vse prošnje spravim in pošiljateljem odgovorim (osnovna vljudnost). ko bomo iskali kader, bodo povabljeni na razgovor.

Zelo podoben trend opažam tudi pri komercialistih, ki kličejo in prodajajo svoje proizvode. Eni se že prej dobro pripravijo in se pozanimajo o svojem potencialnem naročniku in tem, kaj bi ta naročnik rabil, drugi pa pokličejo kar tako na pamet, ej, za zelo ugodno ceno vas spravimo na prvo stran googla. Ja, pa saj smo že tam. Aja. [sm=zmeden.gif]




razglednica -> RE: iskanje službe (26.9.2011 13:55:11)

KAKŠNI SO ZDAJ TA novi zakoni na Zavodu, kdaj sem moram udeležiti kakšne predstavitve???, kako je z delodajalci, včasih je veljalo če si tri zaposlitve odklonil nisi več dobil denarne ali socialne podpore, kako je zdaj s tem???

hvala




mika -> RE: iskanje službe (26.9.2011 17:34:47)


IZVIRNO SPOROČILO: razglednica

KAKŠNI SO ZDAJ TA novi zakoni na Zavodu, kdaj sem moram udeležiti kakšne predstavitve???, kako je z delodajalci, včasih je veljalo če si tri zaposlitve odklonil nisi več dobil denarne ali socialne podpore, kako je zdaj s tem???

hvala


Kaj bi pa odklonil? Jaz sem v 10ih mes. dobila dva sms-a z zavoda in enga po e-mailu za moj foh.

Od zavoda , odkrito povedano, nisem sploh pričakovala zaposlitve. Prijavljena sem bila zato, če bi se moja brezposelnost, zaradi situacije na delovnem trgu zavlekla in bi delodajalec dobil zame subvencijo...pravim če, ker so itak bile vse subvencije ukinjene.
Na srečo sem imela fajn svetovalko, kateri sem lahko to tud povedala in ji razložila moj plan zaposlitve, kar se mi je pred enem mesecem tudi uresničilo[sm=smiley1.gif].






mika -> RE: iskanje službe (26.9.2011 17:39:19)

.imamo namreč maternico:D


tega stališča se pa čimprej znebi. Če ti gledaš tako na delodajalce, boš takšne tudi vlekla nase. Mene noben ni vprašal po otrocih. V prejšnji službi pa sem povedala (ko sem že bila zaposlena), da imam hčerko. In me v hecu vpraša sodelavka...ti si pa hitro spaklala otroka? kar pomeni, da ne kažem svojih pravih let in bi me šefe lahko že v štartu odslovil, kot potencialno noečnico itd...




Colt -> RE: iskanje službe (26.9.2011 17:57:31)

Naši zavodi za zaposlovanje in sploh širša javna uprava so najvišji dosežek človeške evolucije ever. Merilo efektivnosti, taktnosti, ažurnosti in razumevanja. Glory glory aleluja!

Uroš, tebe in tvoje kolegice izključujem iz zgornjega mnenja. Ker vem da delate kakor je treba. Vse ostalo je pa poden!




ronja -> RE: iskanje službe (26.9.2011 19:40:28)

imela sem idejo, da bi res šlakar malo tja pa sm in enostavno vprašala: dober da, a iščete koga za delo?:D...nevem sicer kako bi to izgledalo:S ideja je bila

Ne vem, kaj je narobe s to idejo - sama sem po diplomi tako šla na eno sš in so bili zelo prijazni - da trenutno sicer ne rabijo, da pa naj se še kaj javim, če se kaj odpre - so mi dali zelo fajn občutek, skratka. Potem sicer nisem rabila, ker kmalu dobila svojo službo, ampak če/ko bom še kdaj brezposelna in si bom želela službo, bom to sigurno delala. Kako pa naj sicer vejo, da obstajaš in da bi bil pripravljen delat? Pa ne gre zato, da bi mislila, da sem toliko boljša od drugih, daleč od tega - samo zdelo se mi je, da pač najlažje najdeš delo tako.

ravnateljici, in kaj mi reče razpis so dali po zakonu imajo pa že kandidate, spet škoda mojega časa,

Ni nujno. Poznam par ljudi, ki so tako prišli na razgovor za mesto, kjer je bil kandidat že izbran, pa so se ujeli in so kasneje začeli delat preko šs/pogodbe in zdaj so tam zaposleni. Pač ne gre vse takoj. če ne drugega, dobiš izkušnje, čeprav je pa grozno, če se moraš zato peljat iz Prekmurja v LJ., recimo... Ampak recimo da si v tem primeru narediš izlet. Saj če dobiš povrnjene potne stroške in ne delaš doma, potem to verjetno ni tako hudo - čeprav moralo verjetno vseeno zbije...

ko vas prične najedati da niste za nobeno rabo, ko kar čepite doma ?

Ej, tudi če ste doma, to sploh ne pomeni, da niste za nobeno rabo! Saj doma ziher ne gledate v zrak! Nekaj gotovo delate in ste z nečim koristne, no!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.9.2011 20:14:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]