PinaNina -> RE: Paradižnikova juha (9.8.2011 15:23:35)
|
Ene dve srednji čebuli, zreži na drobno (ne super) in prepraži na pikico maščobe, predno dodaš na grobo narezne paradižnike, daš žličko sladkorja (da ne bo juha kisla- sem kot mladenka naredila, ni bila glih.....) pa ene 3 stroke česna. Ko malce sladkor zarumeni damo vsaj kilo paradižnika grobo zrezanega gor. Če ne spusti takoj soka, damo malo vode (da se sladkor ne prežge) potem tenstamo, ene 20 minut, tudi dalj, če imaš čas. Med tem časom solimo, popramo,damo malo bazilike, majerona, rdeča paprike in lovorjev list. Po preteklem času, vzamemo lovorjev list ven, zmiksamo s paličnim, precedimo in dolijemo malo vode, če je potrebno. Postrežemo lahko s kroglicami, stepeno smetno in parmazanom. Prejšni teden sem naredila na tak način in je bila za prste obliznit.
|
|
|
|