RE: kako reagirati na igralih - nesramni otroci (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

tehnofil -> RE: kako reagirati na igralih - nesramni otroci (31.8.2011 15:41:36)

IZVIRNO SPOROČILO: photo
..., ta fant pa jo je odrinil.

Zelo podobno je ko čakajo v vrsti za gugalnico na zajli. Eni se nesramno vrivajo. Zato v takšnih situacija stojim zraven in "delam red". Če se vrine pred našega, ga opozorim da je vrsta zadaj in vstrajam da gre nazaj, v skrajnem primeru sem našega prijel za roko in ga vrinil pred njega. Ob tem razložim "vrinjevalcu" (našemu sem že prej), da je vrsta za vse itd., našemu pa da ne sme dovoliti, da se pred njim vrivajo, naj drži vrsto in ne gleda naokoli ampak se pomika naprej.

V glavnem otrokom je potrebno razložiti.Prerivanja med otroki je veliko zato to ne smeš jemati kot hudobijo ali brezobzirnost ampak kot potrebo, da se otroke opozori na pravila.

Ne vpraši. Tudi v odrasli vrsti sem jaz tisti, ki človeka, ki se vriva v vrsto pred blagajno/ okencem/ opozorim na vrsto in vstrajam na tem - kadar se mi da.

nusi -> RE: kako reagirati na igralih - nesramni otroci (31.8.2011 19:12:52)

no, danes se mi je prvič zgodila obratna situacija. Na pesku sedi ena punčka, precej mlajša in manjša, naš pa ves vesel do nje, zrabi pesek in ga vrže proti njej in njenemu očetu - vem, da ni s tem hotel nikomur nič, ampak trije kamenčki so prileteli na tamalo, se mi res ni zdelo nič, ker vem, da se je le postavljal pred njo, potem sem se pa v hipu spomnila, kako se sedaj verjetno počuti tisti očka. Prijela sem tamala, mu jasno povedala, da se to ne sme, da je punčka še premajhna za tako igro in se opravičila v njegovem imenu. očetu je vidno odlelo, tamal se je pa potem tudi vsedel zraven in dal mir. Saj ni bilo nič posebnega, ampak začne se pri majhnih stvareh.

mamamajča -> RE: kako reagirati na igralih - nesramni otroci (1.9.2011 16:10:11)

Moram reči, da pretiravaš. Otroci reagirajo v trenutku, brez razmisleka. Tudi 5letni orok odrine, ja, se zgodi. Jaz grem in opozorim, da je tako obnašanje nesprejemljivo....

Sicer pa 16mesečnik, da šeta sam po toboganu[sm=zmeden.gif] ne vem no....

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]