Carski rez v MB (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

daka -> Carski rez v MB (8.8.2011 15:09:06)

Mene pa zanima,kakšen je postopek za dogovor v MB porodnišnici ko dobiš od ginekologa napotnico s priporočilom?Bolj me zanima kako gre ,ko prihajaš od "zunaj"(zdravstveni dom).Kdaj dobiš datum?Hvala za kakršnokoli informacijo.

tosja -> RE: Carski rez v MB (9.8.2011 8:37:58)

IZVIRNO SPOROČILO: daka

Mene pa zanima,kakšen je postopek za dogovor v MB porodnišnici ko dobiš od ginekologa napotnico s priporočilom?Bolj me zanima kako gre ,ko prihajaš od "zunaj"(zdravstveni dom).Kdaj dobiš datum?Hvala za kakršnokoli informacijo.

Moja kolegica je imela napotnico s priporočilom (osebna G v ZD). Na pregledu je imela dr- Žebeljana, ki jo je tako nadrl, da pač ni vzroka za CR. Ko je šlo zares je seveda pristala v porodni sobi, porod ni napredoval, kljub temu so jo pustili, zvečer pa se je dr. Žebeljan vseeno odločil za CR.

daka -> RE: Carski rez v MB (9.8.2011 10:10:40)

Hvala za odgovor.Moje ptetekla 2 poroda nisem opisovala sta se oba končala z zastojem poroda in sledil je CR.O odnosih do porodnic pa raje nebi .Bom videla drugi teden kaj se zmenim.

pomar*ANČA* -> RE: Carski rez v MB (9.8.2011 13:24:52)

da ne bom odpirala nove teme, bom tukaj malce zasmetila, kako pa je z tem v ljubljani?

malamala -> RE: Carski rez v MB (9.8.2011 15:34:18)

V MB je tako:
Po 2 CR tretji itak ni vprašljiv, to tako veš. Pri meni je bilo tako, da sem normalno začela hodit na CTG (z napotnico), po CTG pa imaš posvet z zdravnikom. Tam izveš, kdaj se boste dogovorili za datum in te opozorijo, da moraš v primeru kakršnihkoli popadkov ali otrdevanja trebuha (kot popadki) takoj prit v bolnico. Jaz se več nisem dogovarjala za datum, ker sem dobila prej popadke - če se popadki ne ustavijo, takoj naredijo CR. Pred CR se dogovoriš tudi glede narkoze - če želiš polno ali spinalno.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

Anonimen -> RE: Carski rez v MB (9.8.2011 18:48:30)

IZVIRNO SPOROČILO: malamala

V MB je tako:
Po 2 CR tretji itak ni vprašljiv, to tako veš.

Saj ne sprašuje za tretji porod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Pa vedno se tudi ne moreš dogovorit. Kot je že zapisala tosja je možno, da te kljub napotnici osebnega ginekologa na posvetu zavrnejo.

Anonimen -> RE: Carski rez v MB (9.8.2011 18:51:49)

IZVIRNO SPOROČILO: daka

Hvala za odgovor.Moje ptetekla 2 poroda nisem opisovala sta se oba končala z zastojem poroda in sledil je CR.O odnosih do porodnic pa raje nebi .Bom videla drugi teden kaj se zmenim.

Se opravičujem , ker sem spregledala ta post.
Čudi me, da glede na dva CR, ki si jih imela ti  tvoj osebni ginekolog ni povedal, da bo tudi tvoj tretji porod CR.
Moja G mi je namreč po prvem porodu z zastojem in CR povedala, da bo tudi naslednji porod s CR.

Stran: [1]