khurde -> RE: Saj ni res, pa je... (23.8.2011 22:05:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Pa res nimam realne slike o svetu, zgleda... res ne [sm=smiley36.gif] IZVIRNO SPOROČILO: ronja Meni se tu sicer bolj smilijo ti otroci, ker takole jim odrasti, je verjetno zelo težko... ronja, motiš se. njim je zelo luštno takole odraščati in "odrasti", problem oz. ogromen problem nastane, ko naj bi dejansko postali odrasli, samostojni, samoiniciativni, odgovorni zase in odgovorni tudi za druge, če imajo družino. ker potem teh stvari ne znajo, vse so mame namesto njih naredile, verjamem, da v najboljši veri, da pač pomagajo in olajšajo življenje svojemu krofeku al kakor koli ga že imenujejo, ampak dolgoročno so pa ogromno škode naredile, človeka niso na življenje pripravile. in po mojem mnenju so potem samo tri možnosti: (1) da si tak osebek najde nadomestno mamo v obliki partnerice, ki bo do njega gojila več materinskih kot partnerski čustev in ji bo to sprejemljivo, ter srečno in neobremenjeno živi do konca svojih dni, (2) da se resno spravi do kakšnega terapevta in dela na sebi in popravi vzgojo mame, (3) da si reče "kok je ta svet grozen, jaz bogi revež..." in se smili sam sebi, ker ga je npr. familija zapustila, ker nima službe, ker mu durs ne da denarja, ker je mama napačno obrazec izpolnila...
|
|
|
|