GRS/GRZS Slovenija (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Colt -> GRS/GRZS Slovenija (7.8.2011 16:11:50)

Torej, smo v obdobju ko imajo GRSjevci/piloti/zdravniki največ dela. Velikokrat tudi po štiri reševalne akcije na dan, kjer moštvo tvega svoje življenje na kocko. In to skoraj 100% na prostovoljni bazi. Me pa zanima, ste bili že kdaj reševani iz hribov, v takšni akciji?  Zakonsko je zadeva pri nas vse prej kot rešena. Tudi stroški reševanja so velikokrat zamegljeni. Sploh kadar je v uporabi LPE (policijski) ali SV (vojaški) helikopter. V laični javnosti so se že razplamtela mnenja okoli tovrstne uporabe državnih sredstev. Vaše mnenje?




Anonimen -> RE: GRS/GRZS Slovenija (7.8.2011 19:37:34)

Mojo mami so reševali z Mojstrovke ... kljub vsej potrebni opremi (čevlji, čelada, pasovi, ...), se ji je pa med prepenjanjem na eni skali noga čudno zataknila in jo je nahrbtnik pretehtal nazaj, tako da je z glavo navzdol padla ene 2 metra in se je fajn potolkla. Je prišel helikopter s fajn ekipo in jo je peljal na Jesenice. Sta pa z očijem oba zavarovana za take primere, ker veliko po hribih lazita, pa tudi zavarovalnica ji ni nič težila, ker se ni potolkla zaradi neprimerne opreme ali objestnosti.




constanca -> RE: GRS/GRZS Slovenija (7.8.2011 20:42:08)


Resevali me se niso, ampak pa imamo vsako leto zavarovanje za celo druzino.
In oni prevazajo po potrebi tudi prezgodaj rojene. Dnevno gledam helikopter, ko leti v bolnico in porodnisnico in si mislim: dobro, da ste!




Kerensa* -> RE: GRS/GRZS Slovenija (7.8.2011 20:45:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Me pa zanima, ste bili že kdaj reševani iz hribov, v takšni akciji?

Ne.
Se držim pregovora, da "gora ni nora - nor je tist'', k'' gre gor''.
Pa brez zamere.




BellaB -> RE: GRS/GRZS Slovenija (7.8.2011 21:04:05)

V Sloveniji marsikaj ni zakonsko urejeno, oz. je urejeno zlo slampasto.

Sem mnenja da bi moral tisti ki je neprimerno opremljen v gorah in zaradi tega zaide v tezave, sam placat prevoz in resevanje. Bi se hitro naucili o obnasanju v gorah, ko bi se morali skesirat za kake 2000 eurov. Pa se prvoscla bi jim.




Colt -> RE: GRS/GRZS Slovenija (8.8.2011 20:22:57)

IZVIRNO SPOROČILO: constanca
In oni prevazajo po potrebi tudi prezgodaj rojene. Dnevno gledam helikopter, ko leti v bolnico in porodnisnico in si mislim: dobro, da ste!

In to že več kot 30 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tudi veliko RRovk je med ''prepeljanimi'' In šment...tudi nekaj njihovih otrok. To se mi zdi nekaj zelo lepega.




constanca -> RE: GRS/GRZS Slovenija (8.8.2011 21:32:40)



Colt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Meni se zdi, da se vsega tega v SLo ljudje premalo zavedajo. Verjetno je tudi zato, kot pravis, to slabse urejeno.
Zal ne poznam.







Colt -> RE: GRS/GRZS Slovenija (8.8.2011 21:53:32)

Constanca...ni lepšega občutka, ko zaslišim staro Agusta Bell 212...ko hiti na svoji zračni poti, do novorojenčka, da ga prepelje v boljšo oskrbo.  Na še mnogo let(ov)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bravo pilotke/piloti in medic osebje in mali borec/borka!




constanca -> RE: GRS/GRZS Slovenija (10.8.2011 20:02:37)


Midva s tamalim gledava za zvokom Auguste Westland Da Vinci :)

Sem sla prav pogledat kateri tip je. Priznam, da se prej nisem poglabljala v to.

Morajo pa res fajn delat, ker so skozi na terenu. Vsaka jim cast.






Colt -> RE: GRS/GRZS Slovenija (10.8.2011 21:43:43)

Vsaka čast njim in vsaka čast tehniki ki že 30 let opravlja svoje delo :D Predvsem heli z registracijo S5-HPB! Oziroma po domače....dvestodvanajstka....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]