nalivno pero (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

ruby19 -> nalivno pero (6.8.2011 11:33:25)

Kaj je po vašem mnenju oz. izkušnjah boljše za šolarje - takšno nalivno pero, pri katerem je konica, s katero piše, podobna konici tankega flumastra ali pa klasično nalivno pero?

ruby19 -> RE: nalivno pero (6.8.2011 11:35:40)

Aja, pa še to. V katerem razredu pa začnejo uporabljati nalivnike?

Adelina -> RE: nalivno pero (6.8.2011 19:12:58)

Pri nas ga rabijo sedaj v 2. razredu. Sicer pa tudi jaz ne vem, če imajo lahko tiste "novodobne". Meni se zdi nalivno pero še vedno tisto s peresom, čeprav se pomoje manj uničujejo ti ta novi.

Anuška79 -> RE: nalivno pero (7.8.2011 10:47:44)

Naši so ga prvič uporabili cca. 3 tedne pred koncem drugega razreda.

Sem zagovornik klasičnih nalivnikov, ker menim, da je prav, da se otrok najprej nauči pisat s takim in kasneje lahko preide na preostala pisala.

Pomisleke bi verjetno imela le pri levičarjih, čeprav se zdaj že dobi tudi klasičen nalivnik za levičarje, a ne vem kako hitro se napisano suši, da ne pobriše vsega z roko. Drugi pomislek pa bi bili otroci z grafomotoričnimi težavami - tu bi osebno za nasvet poprosila kolegico, ki ima na tem področju več izkušenj.

blaža -> RE: nalivno pero (7.8.2011 11:27:54)

Naši so ga prvič rabli v drugem razredu in sicer nam je učiteljica prav pokazala tole novodobno in so vsi imeli taka pisala. Una klasična naj bi delala packe,..

Kaj je boljše ne vem. Mislim, da se lahko naučijo lepo pisati tudi z tem novodobnim. Mogoče imamo tista klasična preveč ukoreninjena oz samo mislimo, da so najboljša. Ne vem, samo tako razmišljam, bi morali kako študijo narest.[sm=smiley36.gif]

Kerensa* -> RE: nalivno pero (11.8.2011 6:35:15)

Pubertetnik (9. razred) ima navaden nalivnik, Mladič (1. razred), ki je levičar, pa tistega za levičarje.

Stran: [1]