jakipaki83 -> RE: sedenje med obroki (7.8.2011 12:17:11)
|
Pri nas sicer ni privezan, ampak iz stolčka pa ne more splezati, ker ni ravno atletski [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Star je 2 leti in itak bi najraje hodil okoli, se igral, jedel in pil vse naenkrat. Ampak meni se pač ne da vsak dan vsega pospravljati, kar bi on posvinjal med kosilom, ki bi ga jedel v dnevni sobi. In pri nas vse obroke (razen občasno kakšnega koščka banane ali pa piškotka) jemo za mizo. Tamali dostikrat reče, da ne bo jedel kosila. Jaz reče ok, mami in ati bosta jedla, tudi ti si povabljen, ampak če nisi lačen ni treba. Preden nalijem juho, je že pri stolu in govori, da bo jedel. In ko je, je pač v stolu. Nimam pa pravila, da mora z nama sedeti do konca kosila. Ker to mi je šlo pa kot otroku blazno na živce. "Dokler vsi ne pojejo, se ne gre od mize", je bilo pri nas sveto pravilo. In sem sedela sita, pred krožnikom... In sem še malo jedla iz dolgčasa. In sem se lepo redila, dokler ni mati ugotovila, da tako ne bo šlo. Zato jaz našega, ko reče, da ne bo več, dam iz stola, umijem in spustim igrat. Če priteži za nove koščke rečem, da se lahko spet usede in je, ker stoje pač ne bo jedel. Res pa je, da naš tamali rad je in ni presuh. Če bi bila situacija takšna, pa ne vem. Ne bom pametna. Mpgoče vseeno poskusi par dni malo strožjo varjanto. In če res ne bo jedel opusti.
|
|
|
|