pelin -> RE: Dojenje starejšega otroka: da ali ne? (5.8.2011 12:59:27)
|
Iz vidika psihološkega dojemanja otroka pri štirih letih, sem osebno čisto proti temu...še več...se že v naprej opravičujem, vendar meni se zdi, da s temi mamicami resnično ni vse ok iz psihičnega vidika...Večkrat sem jih opazovala ( tudi ena moja dobra kolegica je do nedavnega počela to) in nekako ima večina teh žensk skupni imenovalec...težave in travme iz otroštva, nerazumevanje s strani partnerja, strah pred samoto, osamljenost, nesposobnost otroka pripraviti na življenje, samostojnost, ljubosumnost na vsakega, ki ga ima otrok rad, nezdrav način izkazovanja ljubezni otroku...)In najbolj žalostno je to, da nobena s katero sem govorila ni našla resnično dobrega in zdravega argumenta, ki bi zadevo opravičevala ,zagovarjala in delala priporočljivo. Podobno govorjenje kot ga je zaslediti v članku, ki pa v reali postavlja vse na glavo. Iz izkušenj iz službe in iz življenja nasploh ( tudi s takimi štiriletnimi dojenci imamo žal vsake toliko časa opravka), lahko vse skupaj označim le za negativno, ker pozitivnih zadev pri teh otrokih zaradi dojenja nisem zaznala...So bili pa vsi ti štiriletniki in triletniki izrazito neprilagodljivi, prehrambene navade izpod nivoja, njihova navezanost na mamico je bila nenormalna (ena mu je naprimer še pri štirih letih vsak dan na pragu igralnice v roke tiščala svoj spodnji del pižame, da je lahko ušla skozi vrata, med tem ko je mali besno brcal in kričal in ji raztegoval majico....ena izmed teh mamic je fantiča pripeljala seboj na rod. sest. in tega štiriletnika, ki je seveda delal med sestankom nemir, veselo pristavila k prsim kar sredi igralnice...,eden je bil takšen, ki je izkoristil in tlačil svoje rokice naši bolj prsati pomočnici za pulover, vedno, ko ga je vzela na kolena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...)Brez branja težkih literatur in znanstvenih raziskav , lahko čisto iz prakse povem, da se otroci pri teh letih že dobro zanimajo za nasprotni spol.....ogromno stvari glede razvoja, spočetja, telesnih organov jih že zanima....Porajajo se prve ljubezni in simpatije....Definitivno v to obdobje ne sodi otrok z mamino dojko v ustih.... Pa še to....ravno pred meseci je kolegica o tem , da sina pri štirih letih še doji, govorila z ginekologinjo....Baje je bila naravnost ogorčena in šokirana in jo je vprašala če je čisto pri sebi in če se zaveda kaj počne!!Kolegica je bila na smrt užaljena in je rekla, da si kaj takega ni mislila od nje....Lahko rečem , da ginekologinja ni ravno kandidat za nobelovo nagrado za taktnost, je pa vsaj kar se mene tiče povedala resnico..Žal mi je, če sem koga užalila, vendar zame je to nezdravo, nenormalno in neodgovorno...
|
|
|
|