kakanje in jok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

hurmica -> kakanje in jok (2.8.2011 17:56:18)

Pozdravljene!

Imam mesec dni starega sinčka in opažam da ima težave samo pri kakanju...nebi rekla da so ravno krči, ker joka samo takrat ko želi kakat.Kakec je trd...sine je na Ad mleku....kupila sem Ad mleko novolac IT, pa me zanima kakšne so vaše iskušnje s tem mlekom? Je kaj pomagalo, da omehča kakec. Probala sem sicer z sladkimi  kamilicami, sladko vodo, ampak kakec je še vedno trd. Pomagam mu ko kaka da ga masiram okoli ritke, tako se lahko pokaka,sam pa se samo dere. V nedogled pa pomagat tako, pa baje ni dobro, ker se mišice polenijo.
prosim za vas nasvet
Lp

m_o_i -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 21:59:02)

ce je kakec trd, ga pac "zmehcaj"
a) zmesaj malo bolj vodeno AM (namesto predpisanih x ml vode/y meric AM daj x+20 ml vode/y meric AM)
b) ponujaj mu vodo (ce nas mulc bolj slabo pije cez dan ze vem, da bo veselica pri kakanju...sicer joce ne, se pa skoraj razpoci)
c) lactocon sirup(za tega pa nisem ziher, od katere starosti ga "lahko" uporabljas-je pa v bistvu zmes sladkorjev)

hurmica -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:01:49)

pije kar dosti...popije mi po 20, 30 vode vsaj 4x na dan....pa tudi 2x na dan po 50 caja kamilic

tko da spije kar...ampak zmehca se pa ne

m_o_i -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:07:33)

pojdi v lekarno in vprasaj, ce lahko ze das lactocon sirup. stane manj kot 5 evrov(za mene je to zastonj; v lekarni itak ni nic pod 10 ojrekou[sm=smiley36.gif]), no, je pa tudi za doooolgo casa.
pri nas 5 ml/dan oz. ena doza naredi tri zaporedoma pokakane plenicke [sm=bravo.gif]

pies: meni osebno(glede na Eliasa) Novalac in Aptamil nista niti M od mleka...poskusi z babylove; s tem mlekom iz DMa se je pri nas uredila prebava v nulo(prej omenjeni sirup sem zacela uporabljati sele kasneje)

hurmica -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:14:56)

uuuh
sej vse se je zacelo s tem Aptamilom Comfort....ga je zaprlo .....za znort
prejsni torek pa sem presaltala na babylove....mogoce se je za vzorec mal popravlo ...ampak se zmer se joče ...kakec je pa tud kot pri srni ....kriza ...doktorat bom naredla od teh kakcev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
kolko casa pa traja da se pokate razlika v mleku...mislim da prebava zacne drugace delovat

m_o_i -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:19:01)

pri nas se je razlika pokazala v dveh, treh dnevih(kar se trdote kakanja tice. glede okusa in popitih mililitrov mi je bilo pri prvi steklenicki jasno, da smo zmagali[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif])

tako da(ker otroci so pac razlicni): dajaj babylove en teden; ceprav bo ziher prej opazno [sm=smiley1.gif]

hurmica -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:22:05)

saj dans je en teden odkar sva na babylove

sicer je bil pa 14 dni prej rojen...mogoce se mu pa prebava se ureja, crevesje.
ja...okus mleka je pa neprimerljivo..aptamil je ogaben....ko je prvic zacel pit babylove dobro da ni cele cucle pojedu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] dober okus ima babylove, rad ga ima...to se vidi. ampak ce bo pa za kakec ok bomo pa vidl.

m_o_i -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:22:25)

pa se to: sem tudi jaz obupavala in trpela, ko sem mulca gledala, kako trpi pri kakanju.
tako da sem zvecer(ce cel dan ni kakal) pomagala s palcko, debelo namazano z mastno kremo. to sem pocela tudi po en teden skupaj...
ker finta je, da zna otrok tudi zacet zadrzevat kakec, ce mu je prehudo pri kakanju. samo potem je sele stala v bajti!!!

hurmica -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:23:31)

no saj mu pomagam tud jaz tako
samo v nedogled pa tud ni dobro to pocet

m_o_i -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:26:01)

no, tudi Elias je rojen tocno 14 dni prezgodaj, ampak je bil zahirancek...

aha, jaz sem prvi post razumela kot da pijeta Novalac. ce babylove mleko lepo sprejema, da ne zamenjuj! in seveda je mozno(oz. cisto verjetno), da se pri tej starosti sele ureja prebava.

pies: babylove je tak super mleko, da ga jaz se dandanasnji mesam, ker noce NOBENEGA kravjega mleka pit [sm=smiley3.gif][sm=smiley36.gif]

m_o_i -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:27:40)

potem pa idi v lekarno in se pozanimaj glede sirupa.
sej vse delas "prav" in pomagas kakat...jaz druge ideje kot ta sirup trenutno nimam...

hurmica -> RE: kakanje in jok (2.8.2011 22:54:57)

hvala ,bom se sla pozanimat

larisa88 -> RE: kakanje in jok (3.8.2011 8:14:25)

Živijo

Da še jaz opišem najino dogodivščino. Na žalost je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] od 2. meseca na AD mleku. Na začetku sem imela novolac 1 in sploh ni hotel kakati, se je joku ko je kaku, ...  Pa sem prišla na Novolac IT- ni bilo nič bolje le mleko mu je uhajalo nazaj da se je skos davil. Ker me je razjezilo mi je prababica svetovala, da naj pri obroku zraven dodajam kamilice (zavreješ vodo za 5 minut, za 2 minuti daš kamilice notri in takoj precediš - drugače imajo zapiralni učinek). Morajo pa biti rahlo rumene barve. No in v flaši je bilo pol pol (po 1 mesecu je kakal kot zmešan). Pol me je pa vse skup razjezilo, pa sem kupila babylove mleko in od takrat nimava več problemov.

Ne vem punce probajte še s kamilicami, mi smo jih vredi prenašali in nam so pomagale!
Upam, da bo kateri pomagal moj nasvet

legenda_m -> RE: kakanje in jok (8.8.2011 22:27:08)

tudi mi smo naredili doktorirali iz kakcev in krčev, skratka nam je najbolj pomagal janežev čaj.

soncek84 -> RE: kakanje in jok (8.8.2011 23:44:37)

Mi smo začeli z mlekom Novolac in smo se non stop jokali, ker je bil in zaprt in zvijalo ga je. smo prešaltali na Aptamil, podobna zgodba, samo malo več je kakal. ker ga je še zelo zvijalo, smo spet menjali in sicer za Hipp in tega ne menjamo za nič na svetu. kaka pa 3-4x na dan, zvijati ga je nehalo po enem tednu uporabe, pa še dokaj dober okus ima. tako da, pri nas je bil Hipp rešitev.

Stran: [1]