Tutan -> RE: kreditne kartice (2.8.2011 9:06:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pia* Kaj pa v primeru, da si na potovanju npr. Tunizija, Egipt,...itd in se ti na potovanju kaj zgodi, kako to rešujete ali imate tudi kreditne kartice ali lahko z navadnimi bančnimi v taki državi to urediš, jaz "ulačim" kar nekaj gotovine in sploh ne bom govorila kako celi dopust razmišljam ali je denar na varnem. Ali ima katera kakšno izkušnjo? Me zanima,ker zadnje čase smo dali Hrvaško na mirovanje in po večini letimo okoli Vedno vzamemo zavarovanje, ki pokriva področje, kjer letujemo. Kreditno kartico pa imamo res za primere ''just in case'' in za plačevanje hrvaške avtoceste (moj mož res vedno, ampak vedno zapelje na tisti pas[sm=zmeden.gif]). Na Hrvaškem dvigujem s svojo kartico gotovino (kune) brez problema, nikoli ne jemljem kaj več od osnovne gotovine s seboj (razen € za plačilo apartmaja, kar pa plačam itak prvi dan). V Tunizijo in Črno goro smo pa nesli gotovino + kreditne kartice. Tudi v London mislim sedaj nesti v večini gotovino (hotel in letalske karte so že plačane predhodno) + kreditne kartice za zlato rezervo (v primeru, da mi izgubijo prtljago [sm=smiley36.gif], močno držim pesti [sm=jezicek.gif], da izgine moj kovček [sm=smiley36.gif]). Posluješ pa z nijimi enako kot z navadnimi karticami, s tem da te dvig gotovine pride malo (no, veliko) več, kot dvig iz navadne kartice.
|
|
|
|