pitje mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

CIPRESA -> pitje mleka (20.8.2005 8:22:49)

No jaz se iglašam z še enim vprašanjem. Včeraj smo priromali domov in vsakič ko pijemo mleko (pije ga po flaški) se mu ene 2X zaleti in jaz sem vsa panična ker mislim da nemore pridet do zraka. Ga seveda takoj potem dvignem da začne kašljati, ampak mene je tok strah da enkrat nebo prišel pol do sape če se mu bo zelo zaletelo.

Ali je imela katera podobne težave??? In kako ste reagirale??? Ali delam kaj narobe????

CIPRESA

anitaz -> pitje mleka (20.8.2005 8:23:47)

kaj pa če ima preveliko luknico na flaški?

Maxica -> pitje mleka (20.8.2005 8:26:39)

A dojiti ga nič ne probaš, tudi če sta doma?:zmeden2:
Kakšno stekleničko pa imate? Ali je, ko pije, čisto v ležečem položaju ali ima glavico kaj višje od želodčka?

CIPRESA -> pitje mleka (20.8.2005 8:27:48)

Ima luknjico M - ta naj bi bila za mleko vsaj tako so mi rekli v baby centru. S pa naj bi bila za čaj. Ima pa flaško od NUKA

A-N-J-A -> pitje mleka (20.8.2005 8:27:48)

A maš cucelj št.1?:zmeden:Evo moji:angel: se je ravno zaletel pa jo dojim.Mislim da ni panike malo ga dvigni,pa potrepljaj po hrbtku pa bo.:sloncek::sloncek::sloncek:
Anja :rozica:

CIPRESA -> pitje mleka (20.8.2005 8:29:50)

Dojiti ga zaenkrat še nesmem ker imam kraste na bradavicah in mi velikokrat priteče vmes kri, njemu pa skos kontrolirajo če ima kaj krvi v blatu ali če jo kaj zbruha. Tako da se ne upam da nebi bila potem moja in bi mislili da je od njega ker ima nizko vrednost trombocitov.

To pa je mogoče da ga imam preveč v ležečem položaju, bom probala bolj pokonci.

CIPRESA -> pitje mleka (20.8.2005 8:31:07)

Pa ti ravno tako nekaj časa ne pride do zraka ANJA. Ja imam cucelj 1

Maxica -> pitje mleka (20.8.2005 8:32:36)

Ja, probaj ga imeti v takem položaju, kot da bi ga sede dojila. Na Nukove stekleničke se na žalost ne spoznam (sem imela le Aventove), ampak če so ti v BC rekli, da je prava za mleko, potem bi morala biti ok.
Drugače pa ni panike, če se mu zaleti-verjetno je lačen, pa bolj hlasta in se hoče čimprej najesti, pa ne more tako hitro požirati.
Srečno!

Marogica -> pitje mleka (20.8.2005 8:37:03)

Isto kot Maxica, kar se tiče hlastanja. Pri nas se je tudi to dogajalo. SAj se bo navadil na "ritem" stekleničke.

PBJ -> pitje mleka (20.8.2005 9:29:44)

Mojemu se včasih pri dojenju zaleti, ker preveč slastno pije

lp

CIPRESA -> pitje mleka (20.8.2005 9:38:51)

To se pravi sem lahko pomirjena ne bo kar nehal dihat????????????:zmeden::zmeden:

Barči78 -> pitje mleka (20.8.2005 10:19:33)

Tudi jaz sem bila s svojo Nejo 1 teden na pediatrični kliniki. :(( Tam so mi rekli, da je Neja ˝polivanček˝ in da ji moram na 90 ml vsaj 3x podreti kupček, tako, da ji vmes vzamem stekleničko in jo posedim, da podere kupček. Pomaga. Verjetno preveč hlasta, prehitro pije, tako kot moja Neja.
LP, Čao

jazz -> pitje mleka (20.8.2005 10:56:16)

Za novorojenčka so pomoje boljše flaške od aventa, kasneje lahko prešaltaš na nuk- tako smo mi naredili. Drugače pa res malo prenehaj na kakšnih 50ml. in vmes podrita kupček, ga bo tudi zvijalo manj, pa fantki mislim da so bolj zagnani za hlastanje. Ali pa poskusi kakšnih pet minut prej hranit, da ne bo zverinsko lačen ko bo prišel do cuclja! Lepo se imejte!

Vrtnica1 -> pitje mleka (20.8.2005 11:28:05)

Cipresa, midva z mojim Žigcem sva imela iste težave: Nukova flaška ga je preveč zalivala, se mu je vsakič tako zeletelo, da je mene skoraj kap. Potem sem pa kupila Aventove za novorojenčke (piše gor Naturally) z eno luknjico in lepo pije- ko na zizku. Če se mu pa slučajno zeleti, pa ni tako hudo. Je manjša luknjica kot pri Nukovi flaški - na naši koži preizkušeno :)
Lp, v:rozica:

CIPRESA -> pitje mleka (20.8.2005 12:51:19)

Saj mi 3X vmes poderemo kupčka, zaleti se mu le od začetka ko začne s pitjem. V pediatrični so imeli drugačne flaške in pomoje je lahko tudi to tisto ker se mora navadit na novo flaško na drugačen cuc.

Upam da bo kmalu bolje ker me takrat kar polije in sem jaz že vsa plava.

Anhelo2 -> pitje mleka (20.8.2005 14:42:54)

No mi dojimo pa se nam to velikokrat zgodi, da mu zaleti in potem kašlja in lovi zrak. Je pač mali požerušček.
Jaz ga vedno dvignem, ga malo božam po hrbtu in je bolje.

Brez skrbi.

LP Buu

BibaJ -> pitje mleka (20.8.2005 18:04:57)

Mi smo od začetka uporabljali Nukove flaške in so se obnesle čist o.k. Sem pa kupila cucelj za čaj. Mogoče menjaš cucelj.

smrka -> pitje mleka (20.8.2005 21:48:03)

cipresa ce mas kraste na bradavicah si mal stisni "svojga" mleka in namazi okoli bradavic, to naredi veckrat... to pomaga ful. Jest svojo tamalo dojim, pa se ji tudi do 2 krat vcasih zaleti da komaj do sape pride. Sem opazla da ko je ful lacna ful cuza in ma polna usta in se zlahka ji kaj zaleti.

CIPRESA -> pitje mleka (21.8.2005 13:12:08)

Pa se nič ne bojite da nebi sploh prišla do zraka?????

Mene je to took strah!!!

Stran: [1]