Katy78
|
Moj je rojen 32 4/7. Ob rojstvu ni bilo nobenih posebnosti, par dni so mu dodajali malo kisika, da se ni preveč matral z dihanjem+topla posteljica, ostalo je bilo vse ok. UZ glavice so mu naredili ko je bil še na EINT in je bilo ok. Kolikor se spomnim, se je razlika od drugih dojenčkov najbolj opazila prva dva, tri mesece, sploh na začetku, ko se začnejo zanimati za okolico, se je videla razlika, potem pa ni bilo več tako zelo opazno. Za prvi nasmeh se ne spomnim točno, kar pa se motorike tiče, je bil pa kar hiter, obračanje na trebuh in nazaj je bilo v okviru starosti, ki je predvidena za ob roku rojene dojenčke, prav tako kobacanje (pri 8 mesecih, korig. 6 in pol), sam se je vsedel potem pri 9. mesecih, shodil pa pri 13,5. mesecih (korigirano 1 leto). Res je brezveze primerjati z drugimi, ker tudi ob roku rojeni otroci napredujejo zelo različno. Dojenje nama ni steklo, ker se je v P navadil na flaško in po flaški hitreje teče , mesec in pol sem si mleko črpala, potem pa je počasi prešel samo na AM. Z GH smo začeli okoli 6. meseca (5,5. korigirano) in jo je lepo sprejel. Mi nismo preveč komplicirali, sem pa vztrajala, da so ga vsi pestovali po handlingu in prve mesece (ker je bil rojen pozimi) smo malo omejili obiske, da niso k nam nosili virusov. Drugače pa je razvoj potekal brez posebnosti, tudi bolan skorajda ni bil, gre pa zdaj v vrtec, pa bomo videli, kako bo.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 28.8.2011 18:01:24 >
|