RE: Pokop gospodarstva! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Colt -> RE: Pokop gospodarstva! (29.7.2011 18:37:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

. v ZDA se je razpletlo tako, da se je 99% vsega sprivatiziralo in to vključno  s polovico šolstva. Mislim, da v SLO ne bomo prišli tako daleč (vsaj ne za časa naših življenj).


Šolstvo je seveda nedotakljivo!! Če bi se šolstvo sprivatiziralo, bi še prehitro odpadli vsi nesposobneži! Tega pa sistem ne bo dopustil.




Kerensa* -> RE: Pokop gospodarstva! (29.7.2011 18:48:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Če bi se šolstvo sprivatiziralo, bi še prehitro odpadli vsi nesposobneži!

In kaj bi bilo s tem narobe?




sekunda -> RE: Pokop gospodarstva! (29.7.2011 18:56:04)

Kerensa, mene to, da se bo vse sprivatiziralo sploh ne moti. Me pa moti, da potem novi lastniki tako neodgovorno delajo oz.ne delajo nič oz.vidijo v novo pridobljenem podjetju le priložnost za osebno korist, delavcev jim je malo mar. Meni osebno je popolnoma vseeno, kdo je lastnik podjetja, dokler spoštuje moje pravice iz dela ( beri plača in ostalo). 




Kerensa* -> RE: Pokop gospodarstva! (29.7.2011 18:57:53)

IZVIRNO SPOROČILO: sekunda
Kerensa, mene to, da se bo vse sprivatiziralo sploh ne moti. Me pa moti, da potem novi lastniki tako neodgovorno delajo oz.ne delajo nič oz.vidijo v novo pridobljenem podjetju le priložnost za osebno korist, delavcev jim je malo mar. Meni osebno je popolnoma vseeno, kdo je lastnik podjetja, dokler spoštuje moje pravice iz dela ( beri plača in ostalo). 

Yep... Jaz v trenutku podprem to, da se vse sprivatizira, če bi bila privatizacija garancija za boljše pogoje. Samo kaj, klinac, ko... kakor sem napisala na neki drugi temi (tisti o Ciganih v osnovnih šolah) - "Vsi enaki/drugačni, vsi enakopravni" - my ass!




Pia* -> RE: Pokop gospodarstva! (31.7.2011 10:28:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

G. Tastu povej, da je keš za penzije samo še fiktivni in da je Slovenija zapufana do amena. Kr ene par generacij naprej. Torej, naj lepo uživa vsakega zadnjega v mesecu....dokler bo lahko!


To je kar žalostno slišat sploh zame, ki me pri 26letih z par leti delovne dobe take ****rije kar stisnejo pri srcu. Sicer pa vsak mesec,ko dobim v roke plačilno listo se zgražam nad vsemi oteglaji,ki bi naj bili namenjeni za penzijo in vsa ta sranja. Jaz sem takoj za, da se mi nič ne odbija in, da si za penzijo sama shranjujem denar. Takoj podpišem!Ne pa da mi bodo sedaj trgali 30 ali 40 let potem pa penzije sploh ne bom imela. To je tisto,kar me tako zelo razjezi, da se vsakič prav brzam, da kakšno sočno ne vržem ven!





Pia* -> RE: Pokop gospodarstva! (31.7.2011 10:29:40)

Od vse jeze mi je 2x objavilo!




Kerensa* -> RE: Pokop gospodarstva! (31.7.2011 12:51:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*
Jaz sem takoj za, da se mi nič ne odbija in, da si za penzijo sama shranjujem denar. Takoj podpišem!

Rade volje verjamem (in tudi nisi edina), samo kaj, ko se to ne bo zgodilo. [sm=smiley13.gif]




BellaB -> RE: Pokop gospodarstva! (7.8.2011 1:21:10)

Saj clovek ne ve kaj bi reko.

Po moje je dobro, da se Slovenija cist sesuje sama vase. In zacne gradit na novo, zacensi pri zakonih, ki so vsi po vrsti skregani med sabo. Ljudje se bomo ucili na lastnih napakah in znali cenit vsako drobtino kruha in vsak liter mleka, pa malo tud obnovili vedenje o vrednotah, ki smo jih imeli enkrat. Delo, solidarnost in odgovornost.

Sicer pa... ne misliti, da so "tisti na vrhu" nedotakljivi in nadmocni. Raja bi se morala zavedati, da ima v rokah vse vzvode da v parih mesecih totalno sesuje drzavo. Lahko zacnemo s tem, da ne placujemo DDVja in ostalih davkov (npr. nadomestilo za uporabo stavbnega zemljisca). Pa bodo vsi, tud tisti na vrhu ki so zdaj tko grozno pametni in se imajo za nedotakljive vkljucno s solniki, kar na lepem tenko piskali ko ob mesecu ne bo vec nic na placilni listi. Izterjat tud ne bo mogu od nikogar nc, ce ne bo nc na racunu. Izvrsitelji pa zastojn valda ne bodo delali pa se premal jih bo za vse :)

Sicer pa... a poznate Puntarsko pesem Iztoka Mlakarja? "pred vec ku dvesto ljti, nam storja govori, da strasno nervozni bli, so nasi nonoti, ce kej jim je sfalilo, ce kej jim ni bluo prou, so grofa tkuo ku prasca nataknli na kou... an use so mu pobrali, kar vrjdnega je bluo, pozrli v grajski kljti vse vino an vse mesuo, pole so groficu, ma ben tisto pustmo stat, na koncu da bi vidli puot domu, mu se pozgali grad..." Kje je torej slovenski puntarski duh izpred stoletij???







Bakfark -> RE: Pokop gospodarstva! (7.8.2011 22:08:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

...


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]