Solidarnostna pomoč/dodatek pri daljšem bolniškem staležu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Barbikaa1985 -> Solidarnostna pomoč/dodatek pri daljšem bolniškem staležu (28.7.2011 16:42:40)

Spoštovani!

Zanima me, če še obstoja solidarnostna pomoč zaradi daljšega bolniškega staleža , kakšen je postopek , da prideš do te pomoč in kolikšna je višina pomoči.

Sprašujem za mojega partnerja, ki je v bolniški zaradi bolezni (hodkingsov limfom) že leto in 4 mesece.

Danes mi je kolegica omenila, da je nekje brala in slišala o tem, a da tudi sama ne ve kako in kaj točno.

Hvala za kakršno koli informacijo.

LP

tjasaoasis -> RE: Solidarnostna pomoč/dodatek pri daljšem bolniškem staležu (28.7.2011 18:52:19)

Običajno je tako, da je solidarnostna pomoč vezana na delodajalca in je pravica do nje opredeljena v kolektivni pogodbi njegove branže ali kakšnih internih aktih podjetja. V naši branži je tako, da ti solidarnostna pomoč pripada po 6 mesecih bolniškega staleža vendar samo enkrat (t.j. da ne moreš dobit dveh pomoči v enem letu npr.). V javnem sektorju ta pomoč pripada že po 3 mesecih (se mi zdi). Prošnjo za solidarnostno pomoč se običajno naslovi na sindikat, oni pa potem to naprej urejajo z delodajalcem...lahko pa tudi direktno na delodajalca samo pri nas npr. je prav posebej omenjeno, da mora prošnjo posredovati sindikat.

Višina pomoči je prav tako opredeljena v kolektivni pogodbi, najvišji neobdavčeni zneski pa so navedeni v Uredbi o povračilu stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.

pajkolina -> RE: Solidarnostna pomoč/dodatek pri daljšem bolniškem staležu (29.7.2011 21:11:12)

Javna uprava - po treh mesecih sem dobila neto 531 evrov, dobiš pa samo enkrat v koledarskem letu.

Stran: [1]