sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Sin je spal v posteljici zraven najine, največkrat pa med nama. Nikoli se nismo naspali. Ko se je hčerka rodila je šel v svojo sobo, vendar smo ga težko navadili na svojo posteljo. Uvajali smo ga kakšna dva meseca pred rojstvom. Na koncu sta ponoči oba pristala v zakonski postelji, mož pa ponavadi v dnevni. Pri dveh mesecih, ko je imela hčerka težave z dihanjem in je morala obvezno biti v svoji postelji, ki se ni smela niti dotikati najine postelje, se je le- ta hitro navadila spati v svoji postelji, in smo spali. Sin pa še zdaj pri šestih letih pričeše ponoči k nama. ok, zdaj zna že pri 4 letih priti tudi hčerka. In ko pride prvi se seli moż v eno otroško sobo in ko pride drugi, se ponavadi selim še jaz v drugo otroško. In potem zna kateri že drugič priti za mano, pa se spet selim v spalnico. Pri nas se nikoli ne ve, kdo se bo kje zbudil. Ok, zdaj smo se že navadili, ampak ko sta bila dojenčka, pa je bilo manj naporo oz. so vsi bolj spali, če sta spala v svoji postelji in sobici. Te vsaj vsak prdec in stokec ne zbudi. zdaj nam pa paše cartanje in stiskanje, ampak po 5 minutah je že dovolj, ko ti potiskata noge med tvoje noge ali našpičita rit v tvoj trebuh. Včasih tako zvijeta noge in roke okrog naju, da se mi zdi, da se bomo zavozlali. Ma vi imate cele migracije ponoči... Vam pa ziher ponoči ni dolgčas, . Mi smo zaenkrat v fazi ena tega tvojega opisa - sina navajamo na to, da spi sam, približno tri mesece pred rojstvom drugega otroka...tako da me faza dva (nočne migracije) še čaka, . Še odgovor na temo: na sploh je moje mnenje tako: če pomislim, da meni ne bi pasalo spat sama samcata v eni sobi, ampak mi paše imeti nekoga ob sebi ponoči, zakaj bi v to silila svojega otroka. Moja izkušnja: sin je od rojstva prvi mesec spal v svoji posteljici poleg zakonske postelje, ob dojenju se je selil k meni in potem nazaj v posteljico. Razlog: bala sem se, da ga med spanjem popeštam ali pokrijem s kovtrom čez glavico in da ne bo mogel dihati. Po prvem mesecu sem ga ob drugem nočnem zbujanju (okoli 3h) vzela v skupno posteljo in je ostal do jutra v skupni postelji. Ko je imel nekaj mesecev smo prešaltali na uspavanje in spanje v skupni postelji. Včasih je spal na moji levi strani (da ne pade ga je ščitila ograjica), včasih pa na sredini. Zdaj ima 3 leta in smo mu z otroške posteljice posteljice sneli ograjice in jo predelali v mladinsko posteljico, jo obložili s plišastimi živalicami, ki jih obožuje in spančka v svoji posteljici, občasno se seli sredi noči v skupno posteljo. Kako bo, ko bo prišel nov član še ne vem, javim čez par mesecev, .
|