omaka iz gobic (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


LUNA06 -> omaka iz gobic (28.7.2011 9:14:19)

DOma imam en kozarček vloženih slanih mešanih gobic.Je to primerno za omakco k svinjski pečenki in kako bi jo nardila?




tecnobica -> RE: omaka iz gobic (28.7.2011 11:58:12)

Če si prepričana, da so vse užitne, potem jih komot uporabiš za omako.

Jaz bi tako: Malo na drobno nasekljane čebule popražiš na olju. Dodaš gobe in še malo popražiš, da voda izpari. Nato zaliješ s sladko smetano, malo pokuhaš. Ko je kuhano dodaš še žlico kisle smetane, mogoče malo nasekljanega peteršilja. Jaz na tak način naredim šampinjone kot prilogo k ajdovi kaši.




ona -> RE: omaka iz gobic (28.7.2011 12:31:48)

ma jaz ne vem,če bi delala omako iz teh gobic,ker so vložene,te so bolj za tako pojest zraven kakšnega narezka,ne vem [sm=zmeden.gif]

Jaz sem enkrat take gobice vrgla na pizzo in je bila porazno slaba, ful čuden okus-kisel,tako,da res ne vem.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.7.2011 12:44:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: omaka iz gobic (28.7.2011 13:30:33)

jup, kisle gobe so samo za narezke..

hm, mogoče če bi jih dala v uno mesno štruco namest kislih kumarc? to se mi edino zdi možno (za sprobat)..

če so pa slane, pa od tecnobice recept [sm=smiley1.gif]




Poka -> RE: omaka iz gobic (28.7.2011 13:33:23)

Pozimi jaz ponavadi slane gobice dodajam ravno k omakam. Kisle pa itak da ne bi pasale, čeprav če odcediš kis stran, se po mojem ne okusi, glede na to, da se kis ali vino itak dodajata omakam. Na pico jih pa ne bi dajala.





tecnobica -> RE: omaka iz gobic (29.7.2011 13:04:26)

Pa saj avtorica je napisala, da so vložene slane.




Stran: [1]