RE: Aprilčice 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

**Tinkara78** -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 9:56:23)

Pozdravljene!

Še malo pa bomo res aprilčice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Prišla s pregleda. CTG je zarisal popadek, pregled ok. Odprta isto kot pred tednom. Moja hrbtenica odpoveduje. Pravijo, da če se bodo bolečine stopnjevale, da naj pridem, da bodo sprožili. Hodim še lahko en kratek čas, ko pa si vsedem, vležem ... takrat pa konec. Se več ne morem dvignit. Še včeraj sem si privoščila kao zadnji ženski večer z morsko pico, da me ja stisne, pa nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa sem bila prepričana, da se rešim marca.

Obiski - jaz sem prav vesela, da so zaklenili porodni oddelek in da se ne gnetejo obiski več tam. Ker pri nas je tako, da moraš odpeljati novorojenčka za obiske na zunanji hodnik pred dvigala in potem je tam 50 ljudi in vsi buljijo v tiste vozičke. Trenutno so dovoljeni obiski samo očkotom. Obiski bratcev in sestric so prepovedani. To me malo muči, ker se mala tako veseli, da ne vem kako ji bomo razložili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Bom magari malo nesla do stekla na hodniku toliko, da jo vidi za minuto. O tem bom potem premišljevala.

Grem počivat, ker sem komaj zlezla z mize. Se beremo.

caelia -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:36:55)

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Vče že morem prej rodit, da še kako velikonočno dobroto vase vržem...[sm=smiley32.gif]

kst mam namen bit do takrat že doma in se tut nabasat z dobrotami [sm=smiley36.gif]

puncem pol ne boste smele svinjine jest neki časa,... je baje ful, težko prebavljiva,, tak da bolše da kasnej rodite... da bo šlo suhe meso in šunka še lahko v promet[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

no, jaz sicer jem kr vse od kraja... malo pazim pri zelenjavi in sadju.. jabolka si lupim, ker baje olupki delajo "štalo", drugače pa ne kompliciram.. no, edino svinjine res ne jem..

sicer mi že tak al tak ne paše.. ampak kakšn kos suhega mesa pa bi pojedla za veliko noč...pa prejšnji dan sem nabrala regrat in smo ga meli v solati.. zraven pa sem za naša dva skuhala domačo klobaso.. joj, kaj bi jo jedla.. pa je nisem[sm=smiley19.gif]

no,saj pride čas tudi za to.. se tolažim[sm=jezicek.gif]

pobalinkaa -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:42:49)

Živjo,

Danes je moja noč minila presenetljivo dobro, spala sem celo na dve uri, vmes obisk stranišča, pitje vode in malo mučenja pri nadaljnjem spanju, saj je moj dragi smrčal ko nor. Mislim da je požaga drva za cel blok in celo zimo [sm=smiley36.gif].

V glavnem danes je počutje izjemno, počutim se dobro, brez otrdevanja in polna energije, iz dojk mi ne teče več mlezivo...tako da zgleda smo prestavili začetek dogajanja ...vprašanje je samo za koliko[sm=zmeden.gif]

Drugače pa, torba je zdaj skoraj pripravljena...še vedno ne vem zakaj čakam...saj je verjetno lažje pripravit vse brez popadkov[sm=smiley36.gif]. Moram dodat še kremico za bradavice, ostalo je že...vsaj osnova, če bo še kaj bo pa tako dragi prinesel.

Ja velikonočne dobrote...joj jst upam da bom prej doma, drugače bo moral moj v P kaj prinesti...hehehe.

Lepo se mejte, čuvajte se pa smo na vezi [sm=rozica.gif]

ancika83 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:43:37)

Tinkara78 kaj ta prepoved velja za mb porodnišnio???jooo jaz si ne morm predstavljat da nebi moj tamali k meni na obisk prišo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

LadyB -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:45:13)

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Pozdravljene!

Še malo pa bomo res aprilčice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Prišla s pregleda. CTG je zarisal popadek, pregled ok. Odprta isto kot pred tednom. Moja hrbtenica odpoveduje. Pravijo, da če se bodo bolečine stopnjevale, da naj pridem, da bodo sprožili. Hodim še lahko en kratek čas, ko pa si vsedem, vležem ... takrat pa konec. Se več ne morem dvignit. Še včeraj sem si privoščila kao zadnji ženski večer z morsko pico, da me ja stisne, pa nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa sem bila prepričana, da se rešim marca.

Obiski - jaz sem prav vesela, da so zaklenili porodni oddelek in da se ne gnetejo obiski več tam. Ker pri nas je tako, da moraš odpeljati novorojenčka za obiske na zunanji hodnik pred dvigala in potem je tam 50 ljudi in vsi buljijo v tiste vozičke. Trenutno so dovoljeni obiski samo očkotom. Obiski bratcev in sestric so prepovedani. To me malo muči, ker se mala tako veseli, da ne vem kako ji bomo razložili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Bom magari malo nesla do stekla na hodniku toliko, da jo vidi za minuto. O tem bom potem premišljevala.

Grem počivat, ker sem komaj zlezla z mize. Se beremo.

A zdaj je tko v Lj porodnišnici? Men je tud hudo, k mali ne bo mogel pridt na obisk, pa tko se veseli. Sem mu nekak hotla razložit, pa se začne jokat[sm=smiley13.gif]
Je pa men tud super, da ostali ne morejo. Sem pri prvem imela tolk obiskov, pa kr ene prijateljice nenapovedano, k se že let nismo vidle. Sem bila tko izčrpana. Joj jaz bi pa že tko rada rodila, včer sm cel dan po stopnicah gor pa dol, pa nič [sm=smiley1.gif]

**Tinkara78** -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:48:05)

Prepoved velja v MS. Brez panike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

LadyB -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:50:28)

Baje je tud po t novem v Lj porodnišnici, pa mi še noben ni čist potrdil. A katera ve, če se mora prej plačati za moževo prisotnost, a se lohk tud naknadno ko rodiš, mislim za lj porodnišnico?

**Tinkara78** -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 10:52:36)

IZVIRNO SPOROČILO: LadyB

Baje je tud po t novem v Lj porodnišnici, pa mi še noben ni čist potrdil. A katera ve, če se mora prej plačati za moževo prisotnost, a se lohk tud naknadno ko rodiš, mislim za lj porodnišnico?

Jaz nisem nič vprašala. Mi bodo potem že po porodu povedali oz. pri odpustu. Ker vem, da na denar sigurno ne bodo pozabili.

Sapin -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 11:37:53)

Dober dan!

Meni se zdaj očitno uspe naspati vsak drugi dan[sm=jezicek.gif]. Pa nisem več ob sedmih pokonci, ampak se zavleče tudi do pol desetih, da se spravim iz postelje [sm=zmeden.gif].

Malinov čaj: se mi je včeraj trebuh spustil še za par cm in me je kar strah, da bi se kaj začelo ... Sem kar malo nehala pit, ker je še toliko za naredit pred prihodom novega člana. V ponedeljek ima še pregled pri ginekologu in zobarja. Je bilo prav hecno, ko sem se naročala (je začela delat ena nova, ki ima prosta mesta za koncesijo in sem izrabila priložnost[sm=smiley1.gif] in sva iskali datum. Me je hotela naročiti petega aprila, pa sem rekla, da imam takrat rok za rodit. Potem pa ona;"Kaj pa šestega"[sm=jezicek.gif], sem mislila, da bom dol padla od smeha ...). Pa še ded od mojga je umrl in je naslednji teden pogreb. Ampak s tem trebuhom in v tem stanju se pogreba ne bom udeležila.

Odhod v porodnišnico: To pa tudi jaz ne vem. Prvič sem šla na pregled, pa so me kar notr zadržal. Vlada in tisti Fak--- (od Zavoda za zavarovanje) bosta zih ful srečna, če kar doma rodim in jim ne delam stroškov. [sm=smiley11.gif][sm=smiley35.gif][sm=smiley29.gif].

Nuši: Kdaj rodit? meni bi blo fino v petek 6. aprila ali pa ... Moj pravi, da pred rokom ne smem, da še ni duševno pripravljen [sm=jezicek.gif]. Jaz pa edino ne bi na prvega aprila.

Frinina: Si že skoraj tam. Še malo, pa bo april ... Hemeroidi so pa sitna reč, ki jo pomoje lahko pričakujem po porodu. Če ima katera čudežni nasvet, kako se jih rešit bi bil dobrodošel.

Arwen: Jaz sem oprala blago iz košare v vozišku, ki je mišljeno za pranje. Pa ovco, na kateri bo ležalo dete sem oprala in jo skrtačila. Nisem pa kak fanatik glede čistoče. (trenutno hčerkico poskusim prepričat, da gre lulat v kahljico in imamo celo stanovanje polulano [sm=jezicek.gif])

LadyB: Dobrtodošla

Obiski: Meni dokaj hitro rata dolgčas ... Upam, da bom kmalu p porodu lahko začela šetat po sprehodih. [sm=smiley1.gif]

Porodnišnica Kranj: Cealia - hvala, si me kar prepričala.[sm=smiley1.gif]. Upam, da bo tudi moja izkušnja pozitivna. Ke v Ljubljani sem se počutila kot kos mesa ...

Vrtec: Cealia: a v vrtcu delaš? Nam lahko potem poveš, a je tvoj ta velik tud tko priden doma, kot so tvoji otroci v vrtcu? Vsa čast vzgojiteljicam, da krotijo toliko mulcev naenkrat. Jaz imam pri svoji cele bitke, kako jo spravit ppoldne spat med vikendi. V vrtcu se pa baje uleže na ležalnik, malo gleda okoli in zaspi. Res - vsa čast!

Pobalinka, Vanilija, Ada, Krispin, Tinkara: hiter, neboleč in prijeten porod - pa zdrave otročke ...[sm=smiley1.gif][sm=9nebesa.gif][sm=smiley20.gif].

Pobalinka: Za kranjsko porodnišnico ... ti lahko poverm šele v ponedeljek. Moj ginekolog mislim, da je tudi porodničar tam. Napotnico sem že dobila, sicer pa me je glede na to, da sem prvič rodila teden čez rok, ki mi ga je postavila dr. Strah na nuhalni (in dan pred rokom, ki mi ga je postavil on na prvem pregledu), naročil na pregled še kar na dva tedna. In ja [sm=sloncek.gif] baje sproža porod. Je ena babica rekla, da se od presenetljivo veliko žensk, ko pridejo v porodnišnico kar cedi [sm=jezicek.gif]

Gorga: Te bomo začele prehitevati po levi [sm=smiley36.gif]. Drugače pa super in oh in sploh za tvoja dvojčka.

Včeraj: Pretežen del dneva preležala, čutila pritisk, bila zmatrana in imela občutek, da najbolje storim, če ležim na kavču in berem knjigo. Je pa res, da danes ni kaj bolje. Še vedno se mi zdi, da se lahko vsak hip kaj začne ... Jaz bi pa tako rada prišla še do zobarce [sm=jezicek.gif]

Hja - grem jaz malo posedat in ... Si kiklco vrezovat. Za sprehode [sm=smiley1.gif]

Arwen_84 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 11:45:29)

IZVIRNO SPOROČILO: LadyB

Jaz nisem nič vprašala. Mi bodo potem že po porodu povedali oz. pri odpustu. Ker vem, da na denar sigurno ne bodo pozabili.

V izoli vem, da moreš prej...in pol možek cel paničen čaka vrsto za plčat, medtem, ko (upa) da si še na klistirju in še ne rodiš[sm=zmeden.gif] Tistih 20€ jim bo res spremenilo svet a ne...

Pozdravljene!

Pa sem bila prepričana, da se rešim marca.

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

puncem pol ne boste smele svinjine jest neki časa,... je baje ful, težko prebavljiva,, tak da bolše da kasnej rodite... da bo šlo suhe meso in šunka še lahko v promet[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja, sej jaz sem rekla, da če že morem prej rodit (pred rokom) pol bi po praznikih - da lahko še kaj pojem[sm=smiley36.gif], potem bo res treba malo popazit...V bistvu pa tko nisem nek mesojedec - se v nosečnosti kar trudim več al manj vse jest..ker prej razen kakšne salame, pršuta od mesa nisem jedla nič...Tko, da tole ''''pazenje'''' med dojenjem, predvsem z zelenjavo bo kar malo problemček...ker še to ne jem vsega, sadja pa sploh ne...(zdrav človek, a ne [sm=zmeden.gif]). Pa še vse kar mi je dobro, baje napenja...mah....kolegica je rekla da je pojedla celo skledo fižola -da je patronažna misnla, da bo [sm=duda.gif] razgnalo potem...pa nič, očitno je že ''''navajen'''' od nosečnosti, ona pa tudi...tko, da se mi zdi res pomembno, da spremljaš sebe, otroka...in potem sam ugotavljaš kaj je ''''škodljivo'''', ta nasplošno znanim stvarem pa se itak izogibaš...

IZVIRNO SPOROČILO: pobalinkaa

... saj je moj dragi smrčal ko nor. Mislim da je požaga drva za cel blok in celo zimo [sm=smiley36.gif].

Amm, no pol bi lahko drvarnico odprle...moj bo tudi dal en lep prispevek drv zraven...[sm=smiley1.gif]. Pred nosečnostjo sem se navadla spat s čepki...in morem povedat, da sva oba spala kot dojenčka...in me sploh ni motil...zdaj zaradi obiskov wcja, premetavanja in vsega zraven jih ne uporabljam več, ker mi preveč ''''nabija'''' v glavo....zato pa tudi večkrat po nosu požgačkam [sm=love.gif], sicer pa naj se tudi on malo navaja na tole zbujanje ponoči[sm=jezicek.gif], nesramnica. Razlika je samo v temu, da on čez natanko 25sek zaspi nazaj...jaz pa po 45min...in pol me zjutraj z nasmeškom vpraša (ko se zbudim ob 8h):''''a danes si malo potegnila, zaspanka...''''....jaz pa:''''jaaaa, potegnila, s tem da sem ponoči spala 4h vsega skupaj, mogoče...''''!

Anonimna, ki ureja seznam nosečk aprilčic pa upam, da bo kmalu odprla ''''Aprilski zakladki'''' [sm=bravo.gif]

srcek12 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 11:52:01)

Pozdravček vsem aprilčicam:)

sama sem namreč majčica.
Vas pa bi prosila, če je imela katera skozi nosečnost diagnozo krajši maternični vrat, da bi delila izkušnjo kako se je končalo.

Vsem vam želim čim lažje in hitre porode, predvsem pa zdrave otročke.

papa

Arabella1 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 12:17:07)

pozdravljene so[sm=nosecka.gif]

danes mi je uspelo spat skoraj do devetih zjutraj.... pravi luksuz.... sem prav malo fouš naši [sm=kuza.gif] ki trenutno smrči pod teraso.

Še malo pa se bo začel naš čas [sm=smiley36.gif] vidim, da bi nas večina rada rodila na 6.4, tudi meni se ta datum dopade, pa teden pred rokom je, danes smo vstopili v 38 teden, saj ne morem verjet, da je že toliko....

pranje vozička in lupinice: jaz sem vse oprala, kar se je oprati dalo, tako, da vse lepo čaka na uporabo [sm=smiley1.gif]

tudi jaz imam občutek,da se mi je trebuh spustil, v torek imam pregled pri ginekologinji, upam, da bo kaj pogledala, če se že bliža dan d, če sem kaj odprta itd....

sajenje vrta: kakor vsako leto bom tudi letos posadila vrt, upam, da bo čas tudi za druga opravila, mi namreč živimo v hiši, tako, da je zraven vrt, rože, pa še rože po balkonih, terasi..., je pa vse že v cvetju (drevesa sadna....) tako, da upam, da ne bo kakšnega mraza...

A bo katera rodila v Šempetru? Zanima me, če je treba nest s sabo tudi plenice za popoldansko nego [sm=duda.gif]

zdaj grem pa še malo se vležt in odpočit moje buhtljaste noge....

**Tinkara78** -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 13:31:13)

Anonimna, ki ureja seznam nosečk aprilčic pa upam, da bo kmalu odprla ''''Aprilski zakladki'''' [sm=bravo.gif]

Jaz bi dala nekaj čim manj umetniškega ... .brez sončkov, vijolic, .... itd. Naj bo kar April 2012 ali nekaj takega.

_vanilija_ -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 15:11:10)

Dan [sm=nosecka.gif] (še mal pa bo Dan [sm=nosecka.gif] in mamice)!

Dans smo bli spet na CTGju ki je zaznal en popadek (jeeee), ampak jst nisem čutila nekakšne močne bolečine, več mi se zedelo kot da mi gre na bruhanje ?! Potem sem pogruntala da je me res malo boli v trebuhu in da sploh ni ista bolečina kot pri [sm=hudicek1.gif]. Še vedno sem čist zaprta, tko da nasljednji pregled mam v ponedeljek. Očitno naša [sm=duda.gif] ne misli priti še ta vikend. [sm=smiley36.gif]. Lepo da bo pustila mamici in tati da se spakirajo za v P.

Včeraj se [sm=duda.gif] ni dosti oglašala, in sem mislila da bo akcija, ker me je trbuh in hrbet bolel, ampak ko sem šla spat se je vse umirilo. Dans pa je party v trebuhu.

Arabella, meni je rekla babica iz Šempetra da rabim pleničke za [sm=duda.gif], ker jih oni menjajo čez noč, mi čez dan. Tudi je rekla da uzamem tetra plenice (3-4 kose) i Vir80 vloške, 1 pakiranje za začetk, pole lahko partner/mož prinese več. Dodatne hrane za otroka ne rabiš, oni jim bojo dali če mamica ne bo mogla dojit in če bo otroček lačen. Je rekla da jim itak dajajo hrano ki ni okusna (ampak je kvalitetna), tko da če res niso lačni ne bojo jedli, da bi jih naterali da rajše jejo mamino mleko.

A veste slučajno kaj pomeni kar so mi napisali na izvidu ko so z roko preverjali če sam odprta:
1. pregled: St: E0 (ali EO), Ut x/2, mehak
2. pregled: St: E0, Fut x/3, CK vložljiv, NMU še zaprto

krispin -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 15:30:08)

Jaz bi dala nekaj čim manj umetniškega ... .brez sončkov, vijolic, .... itd. Naj bo kar April 2012 ali nekaj takega.

Se strinjam, čim manj umetničenja...

Za razliko od ostalih upam, da bom rodila pred Veliko nočjo.. Jajc itak ne jem, šunke ne maram, tko da me sploh ne gane... [sm=smiley36.gif] Pa še gužvi ob polni luni bi se izognila. Čeprav po Murphyu bomo ravno takrat šibali v porodnišnico. [sm=jezicek.gif]

Prispevek za prisotnost očetov - meni so rekli, da je treba plačat prej. Lahko takrat ko te pripelje v porodnišnico, lahko pa uredi tudi kakšen dan/teden prej. Včasih pa tudi ne preverjajo - prijatelj v drugo ni nič plačal.

Včeraj na pregledu spet ni bilo nobenega popadka, CTG normalen, mali se je baje že konkretno spustil, ampak to sem opazila tudi sama... Me jezi, da me ni pogledala, če se že kaj odpiram oz. mehčam... [sm=zmeden.gif] A vas pregledajo pri vsaki kontroli?

_vanilija_ -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 15:36:12)

Ne, ker ni dobro da non stop roke rinejo noter, ker so večje šanse da porine še kakšno bakterijo. Mene so pregledali 14.3 in 30.3, ma tudi dans ne bi, če ne bi vidla tistega popadka na CTGju in če me ne bi bolel trebuh in hrbet včeraj cel dan.

krispin -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 15:50:31)

vanilija
CK = cervikalni kanal (cervix = maternični vrat)
NMU = notranje maternično ustje

Za E0 in x/2 oz. x/3 nisem nič našla. Ampak iz ostalega pa se da razbrat, da je maternični vrat od prvega pregleda prehodnejši, zmehčan, maternično ustje pa je iz notranje strani še zaprto. Za ostalo mogoče vprašaj na Pušenjakovem forumu?

Arabella1 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 15:59:28)

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_
Arabella, meni je rekla babica iz Šempetra da rabim pleničke za [sm=duda.gif], ker jih oni menjajo čez noč, mi čez dan. Tudi je rekla da uzamem tetra plenice (3-4 kose) i Vir80 vloške, 1 pakiranje za začetk, pole lahko partner/mož prinese več. Dodatne hrane za otroka ne rabiš, oni jim bojo dali če mamica ne bo mogla dojit in če bo otroček lačen. Je rekla da jim itak dajajo hrano ki ni okusna (ampak je kvalitetna), tko da če res niso lačni ne bojo jedli, da bi jih naterali da rajše jejo mamino mleko.

A veste slučajno kaj pomeni kar so mi napisali na izvidu ko so z roko preverjali če sam odprta:
1. pregled: St: E0 (ali EO), Ut x/2, mehak
2. pregled: St: E0, Fut x/3, CK vložljiv, NMU še zaprto

hvala, torej bom spakirala še pleničke s sabo, za tetra pa so meni rekli, da ni treba, ker to imajo oni dol..... zgleda, da vsakemu drugače povedo.

NMU še zaprto verjetno pomeni, da si še zaprta, pojma nimam...

_ada_ -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 16:01:01)

Dan [sm=nosecka.gif]
No jaz sem tudi danes s pregleda,ctg skor nič pokazal,[sm=duda.gif] je itk aktivna na ful,me je pa pogledala zopet dol ker sem ji rekla da me je včer tko matral ampak nisem nič dodatno odprta,tako da še vedno 1cm.Se bom kar pridno nalivala z čajom malinovih listov,pa sprehodi,pa mogoče kaka akcija s[sm=love.gif].[sm=jezicek.gif]

NMU..am ja to je kolko je notranje maternično ustje odprto oz. zaprto kot je napisala krispin.torej ker ti piše zaprto nisi še nič odprta.

Alo gremo rojevat,kaj tok tiščimo noge skup[sm=smiley36.gif].
Lep vikend[sm=pikapoka1.gif]

ovnica8 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 16:26:32)

Ojla sonosecke jaz sem se deno 2in1, sem mislila da bom ze odpeketala v P,pa se malemu nikamor ne mudi. Ocitno mi tele moji pripravki (malinov caj,homeopatske tablete in pa seneni drobir) nic ne pomagajo,al pa bodo sele kasneje ucinkovali. Vglavnem se hecam da s kovckom stojim na postaji za Rim pa vlaka ni od niloder. Moj Mv je bi na zadnjem pregledu(v ponedeljek) se trd in zaprt,mali sicer spuscen ampak ne se zadosti,se mi zdi da se mu resnicno nikamor ne mudi. Imam pa seveda obilico casa za vse prijateljice in ofetke. Upam pa sa se bo kmalu zacelo kaj dogajati.
Jutri z mojim planirava it na en izlet in kak bolj intenziven sprehod (hitra hoja v klanec),v nedeljo joga in upam da bom potem v ponedeljek pri G videla kaksen rezultat vsega tega truda.

Smrcanje-moj je bil ze prej aktivni nocni drvar,tako da ze od nekdaj spim s cepki. Sedaj ko imam pa te nocne sprehode in ful slab spanec se mi zdi da se je pa se njemu vse skupaj poslabsalo in je postal se bolj glasen(verjetno sem jaz toliko bolj obcutljiva),pa se vsakic ko vstanem za wc se zbudi in me sprasuje ce sem ok in ce se ze kaj dogaja...joj in po parih te vprasanjih sem potem ze sitna ker se potem cist zbudim on pa itak takoj ko slisi da sem ok nazaj zaspi...sem ga sedaj kar izselila iz spalnice,ker nima smisla da noben od naju ne spi(se teh zadnii par mirnih noci).

Pranje vozicka-jaz sem pri vozicku in lupinici vse kar sem lahko snela oprala. Vseeno ne ves kje je vse skupaj bilo in cesa se je dotikalo.

ovnica8 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 16:35:17)

Aja pa se tole sem pozabila,placilo partnerja pri porodu-placa se lahko vnaprej ali pa najkasneje pred odpustom domov. Ce to ni urejeno te ne spustiji domov. Jaz sem za mojga placala po tistem ko je opravu tecaj,ker se mi zdi brezveze s tem odlasat.

Pa se glede obiskov v P. V lj je baje tako da lahko pride na obisk samo koz in otrok,ce pa so kaksne viroze pa tudi otroci ne semjo priti. Mislim da je ravno sedaj dokaj krizno obdobje in lahko pridejo samo mozje na obisk.
Clede obiskov doma pa sva se midva zmenila,da bova sproti vudela kako in kaj pase meni. Ce bom pri volji in se bom ok pocutila potem bodo obiski,imela bova tudi nek signal da ko mi bo zadosti da jih moj natera domov ;-). vem pa da se lodo obiski kar narocali,se posebej zato ker imava naslednji teden tudi oba z mozem rojstni dan,tako da bo potem kar
Aja skoda da se nismo.zmenile glede obvescanja tako da poskusajte vse ki boste rodile cimprej javiti na rr. Glede vrstnega reda sem itak jaz prva v vrsti(v nedeljo imam rok) in ne vem kaj se nekatere kar rinete pred mano. Postavite se lepo v vrsto;-).

lep vikend vsem skupaj in pa tiste ki ze veselo pricakujete ali pa ste ze na vlaku za Rim,cimhitrejse porode in cimmanj bolece seveda

_vanilija_ -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 17:43:20)

Hehehe, ovnica, tudi jst mam rok v materinski napisan 1.4 [sm=smiley36.gif] Na nuhalni so mi takrat rekli da je 7.4 pa nisem pole menjala nazaj na 1.4, nekakor mi ni blo všeč da se otrok rodi 1.4 [sm=smiley36.gif] Če bomo čakali luno, potem bo res 7.4, ker 6tega bo takšna gužva v porodničnici da bom mogla noge tolk tiščat skupaj, ker ne bo niti ene fraj babice [sm=smiley36.gif]

Arabella1 -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 18:41:41)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] hahahaha vanilija, recimo, da ne bo takšne gužve... kolikor se jst spomnim so 4 porodne sobe v Šempetru, poleg naju, ne vem če je še kakšna kandidatka za rodit, razen, če ni na forumu [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 18:51:41)

Če hočeš zakladke, jih daj sama, js bi aprilčki 2012 ali aprilčki in aprilčice 2012 ali od tinkare verzijo... čeprav aprilčki mi malo čudno zveni, ampak trenutno nimam boljše verzije, se vidi, da sem čist zmučena.

_vanilija_ -> RE: Aprilčice 2012 (30.3.2012 19:25:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] hahahaha vanilija, recimo, da ne bo takšne gužve... kolikor se jst spomnim so 4 porodne sobe v Šempetru, poleg naju, ne vem če je še kakšna kandidatka za rodit, razen, če ni na forumu [sm=smiley1.gif]

So, so kandidatke... [sm=smiley36.gif] Prejšni ponedeljek jih je na pregledu blo 40!!!! Skoraj vse so čez rok ali blizu roka. Jst sem tudi brala da v Šempetru ni gužve, ampak očitno je junij bil dober mesec [sm=jezicek.gif] Tudi dans sem na pregledu bla od 9:30 do 12, sem mogla čakat na CTG, potem na zdravnico... In dans je še šlo ful hitro... Mi se zdi da nas je najmanj 15 dans blo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>