rozinca33 -> RE: Aprilčice 2012 (10.11.2011 14:23:06)
|
Hinata se pridružujem mnenju, ki ga je že zapisala akva. Vsekakor pokliči svojo G, če te skrbi, naj te temeljito pregleda, do tega imaš pravico. Če pa te bo kakorkoli pomirilo, tudi mene vse tišči navzdol, bolijo me sramne kosti, pa sem že tretjič noseča (se pravi, da bi medenične kosti že morale bit raztegnjene). To sem na prejšnjem pregledu tudi povedala svoji G in mi je predlagala, da bi si kupila nosečniški pas, ker pač zaradi tretje nosečnosti imam že precej ohlapne mišice (nisem pa nek športnik, da bi se nevem kako naprezala za mišično maso [sm=smiley13.gif]) Drugič sem rodila lani julija, tako da je nekje ravno eno leto med zaključkom druge nosečnosti in začetkom tretje [sm=smiley1.gif]. Glede porodov... Za sebe lahko rečem, da niti pod razno si nista bila podobna, razen končnega rezultata - rodila sem [sm=bravo.gif]. Pri prvi hčeri sem bila stara 25 let, prvi popadki so se mi zdeli kot manjše menstrualne bolečine, tisti ta "hudi" pa hm, fejst je bolelo, samo se je dalo zdržat. Od prvih popadkov pa do poroda je minilo 27 ur. Prvo polovico časa sem bila doma, drugo polovico pa na ginekološkem oddelku Celjske porodnišnice. Ker se nisem odpirala, me niso poslali v porodno sobo, doker dobro uro pred porodom tega nisem sama zahtevala. Babica Adriana, ki je spremljala moj porod, mi je pokazala pravilno tehniko dihanja (ker pač nisem poslušala na materinski šoli [sm=jezicek.gif]), mi dala klistir, me poslala na wc in ko sem prišla nazaj, je že klicala doktorco in Nušinega očeta, da naj pohitita, ker če ne bosta zamudila [sm=jezicek.gif]. Prej sem bila v krču in se nisem odpirala, potem ko sem se sprostila, pa takoj [sm=bravo.gif]. Nuša je bila 51cm velika in 3.470g težka. Rodila sem ob treh zjutraj, zvečer ob sedmih pa že nisem več vedela koliko in kako boli (sta me prišle prijateljice obiskat - takrat obe brez otrok - in seveda radovedne [sm=smiley36.gif]) Drugi porod je bil pol krajši - 13 ur. Me je moja G med nosečnostjo vprašala, če se bom odločila za kakršnokoli lajšanje bolečin, pa sem rekla, če bo tak ko prvič, bo za zdržat. [sm=smiley36.gif] Bolečine so se začele kot manjše vnetje ledvic, po prihodu v porodnišnico osem ur kasneje še kar ni blo nič hudega, vendar so me obdržali, ker sem imela veliko plodovnice in je bilo zdravnico strah, če bi slučajno odtekla, da ne bi izpadla zraven tudi popkovnica in se preščipnila, kar bi bilo usodno za Evo. A ja, drugič sem rodila v Rakičanu (SB Murska Sobota). Pa sva se z babico odločili, da bomo poskusli vse skupaj pospešit (sem bila tri dni čez rok), mi je dala klistir, potem pa se je začelo. Moj [sm=smiley27.gif] je bil vseskozi zraven, sem mu vmes skoraj roko odtrgala. Drugič me je bolelo veliko bolj kot prvič, mogoče zato, ker sem bila pač starejša (33 let - utrujen material[sm=smiley1.gif]) ali pa zato, ker je vse skupaj bilo že enkrat raztegnjeno. Tiste, ki so rodile trikrat (prijateljica, svakinja), me tolažijo, da tretjič sploh ni več hudo. [sm=bravo.gif] V glavnem, dobila sem tri svečke za mehčanje materničnega vratu, eno injekcijo proti bolečinam in strogo prepoved pritiskanja dokler nisem bila dovolj odprta - to mi je zabičala babica, saj bi v nasprotnem primeru lahko prišlo do natrganja materničnega vratu. Eva je bila velika 49 cm, in težka 3.190g. Niti prvič, niti drugič nisem bila šivana. Nikoli si nisem masirala presredka. Primerjava porodnišnic: Soboška je obnovljena in ima klimo (lani poleti zelo prav prišlo), Celjska pa je bila pred 10imi leti pač stara. Osebje pa lahko v obeh P samo pohvalim, prijazni, predvsem pa usmerjeni v dojenje - zelo pomagajo. Pri prvi (Nuši) sem imela veliko mleka, pri Evi pa premalo (jo je bilo treba dohranjevat) - vendar sem vztrajala in po enem mesecu se mi je mleko začelo delat v zadostni količini. Nušo sem dojila 18 mesecev, Evo pa sem nehala dojit pred dobrim mesecem (stara je bila 15 mesecev). Upam, da nisem katere prestrašila, ja boli, vendar mine, in ko držiš svojega sončka v rokah enostavno pozabiš na vse - je vredno. Same sebe poznate najbolje, če imate nizek prag bolečine, se odločite za lajšanje bolečin. Jaz se 99% tudi v tretje ne bom odločila za to. (ne bom rekla 100%, ker ne vem, kaj mi bodo še hormoni narekovali v drugi polovici nosečnosti [sm=jezicek.gif]). Jutri imam pregled in vam poročam, kako bo. (joj sem se razpisala [sm=smiley3.gif])
|
|
|
|