Piščanec, testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tutan -> Piščanec, testenine (27.7.2011 10:17:58)

Ima kdo kakšno idejo za omako (v kateri bo piščanec), po možnosti smetanovo (ali pa tudi ne) in da se nekako sklada s testeninami? [sm=smiley1.gif]




Medea10 -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 11:58:40)

Jaz naredim tako;

Zrezke ali pa na kocke narezano meso (soljeno in poprano) na olju malo popečem, zrezke vzamem iz olja, dodam dve žlici moke in strok ali dva sesekljanega česna, zalijem takoj, ko česen zadiši. Dodam še jušno kocko in svež peteršilj (včasih pa tudi malo rdeče paprike v prahu). Malo še kuham (da se zrezki in omaka malo "spacajo"). Potem pa prelijem čez testenine.
Na koncu lahko dodaš še kislo smetano. Omaka je dobra z ali brez nje.

Dober tek.




Pia* -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 12:09:12)

Jaz pa naredim omako smetanovo tako, meso popečem. Notri dam strok česna,na meso še prej posujem zmes za piščanca, v posodico (ponavadi jo vzamem za čaj dam malo vode kaj pa vem 0,5 papriko v prahu malo,žličko fanta za golaž premešam in polijem po mesu potem pa na koščke narežem gorgonzolo namečem notri prilijem s smetano za kuhanje, malo popečem in je. Lahko tudi brez gorgonzole. je tudi dobro.




Saša27 -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 12:46:37)

Paprikaš in testenie (ni ravno s smetano pa vseeno).
Prepražiš čebulo, dodaš česen, da zadiši, piščanca, paradižnikovo mezgo ali na kocke narezan paradižnik ter na kocke narezano papriko, začimbe po okusu. Dušiš do mehkega, dodaš malo moke in jed je gotova.




Luns -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 14:22:42)

Jaz piščanca narežem na koščke začinim s curryjem, popečem zalijem s smetano za kuhanje. Mal pokuhaš posoliš in to je vse.




tosja -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 14:27:24)


IZVIRNO SPOROČILO: Luns

Jaz piščanca narežem na koščke začinim s curryjem, popečem zalijem s smetano za kuhanje. Mal pokuhaš posoliš in to je vse.


Tudi jaz delam tako, včasih pa dodam še zelenjavo, preden potem na koncu zalijem s smetano za kuhanje.




Tutan -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 15:00:48)

No doma imam curry, gorgonzolo, smetano za kuhanje (imam tudi sladko), ananas. Potem pa se zadeve zaključijo, v trgovino se mi ne da, imam grlo tako ubogo, da še govorit ne morem [sm=smiley1.gif] ... bom poizkusila nekaj sčarat. Hvala za ideje!




mateyka -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 15:08:25)

neee, notri MORA bit še sesekljana čebula (za curry govorim) [sm=smiley4.gif]




*miska.mcc* -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 16:41:34)

pišč. prsa narezem na zrezke in jih na hitro popečem na olju. pol jih dam na kroznik. na olje dam sir (alla Zdenka) in ga razpustim....dodam navadno sladko smetano in pokuham, da nastane gladka omakica. pol dam zrezke nazaj v ponev v omako, in OBVEZNO zlijem sok, ki je ostal na krozniku zraven.  solim, popopram in zalijem z mlekom. ker rata omaka res gosta.

za zravem skuham široke rezance ali njoke.


njamiš! , hitro in enostavno.




Felicita -> RE: Piščanec, testenine (27.7.2011 16:54:07)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pišč. prsa narezem na zrezke in jih na hitro popečem na olju. pol jih dam na kroznik. na olje dam sir (alla Zdenka) in ga razpustim....dodam navadno sladko smetano in pokuham, da nastane gladka omakica. pol dam zrezke nazaj v ponev v omako, in OBVEZNO zlijem sok, ki je ostal na krozniku zraven.  solim, popopram in zalijem z mlekom. ker rata omaka res gosta.

za zravem skuham široke rezance ali njoke.


njamiš! , hitro in enostavno.



jup, to je tisto ki nardi omako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jest to nardim tko - meso namažem z gorčico in solim (lahko je na koščke narezan, lahko so zrezki), popečem, dam na krožnik in pokrijem. potem na ponev vlijem smetano, dodam žličko gorčice, mal topljenega sira (kar mam pri roki - zdenka, sir za toaste, ...), solim, mal popra, pustim da povre in potem meso (skupi s sokom) vrnem v ponev, še mal pokuham in to je to.




Poka -> RE: Piščanec, testenine (28.7.2011 13:38:05)

Če imaš možnost, dodaj še suho belo vino. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ker ne pijemo vina, pa ga ful dobim za kaka darila, sem ga začela na veliko uporabljat pri kuhanju. Kisa v enolončnicah sploh več ne uporabljam, obvezno vino, okus je vrhunski.




Anonimen -> RE: Piščanec, testenine (28.7.2011 14:21:01)

Ja to je pa jed, ki meni vedno ful super rata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image]  ... in sicer piščančji/puranovi zrezki v govbovi omaki + dodatek (pire, riž, rezanci) ... torej:
Dan prej ali pa vsaj kako uro prej zrezke potolčem, dam v skledo in zmariniram (česen, olivno olje, sojina omaka, sol, poper, bazilika, ...) ... ko pa začnem kuhati kosilo, jih na hitro popečem na žlički olivnega olja in preložim na krožnik. V isto ponev dam na tanke lističe narezano čebulo, in ko se razpusti dodam na lističe narezane gobe. Pražim. Ko se gobe fajn razpustijo, zmanjšam ogenj in notri zamešam fajn žlico kisle smetane, dodam 2 topljena sirčka in pokrijem, da se sir razpusti. Potem dodatno še začinim s soljo, poprom, petršiljem, zalijem z 2dl vode, zmešam in dodam zrezke. Potem pa pokrijem in pustim da se počasi kuha vse skupaj vsaj ene 20-30 minut.
Je to taku dobru ... zrezki kar razpadejo v ustih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .




S* -> RE: Piščanec, testenine (3.9.2011 15:46:43)

Jaz opečem cele noge od piščanca in jih nato vzamem ven iz ponve. Na tisti maščobi (če jo ni preveč) prepražim na drobno sesekljano čebulo in na drobno narezan korenček ( 1/2 Kg). Nato dam noge nazaj in počasi dušim, dokler piščanec ni gotov. Na koncu dodam še malo smetane in polijem čez široke rezance.




Stran: [1]