|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda
26.7.2011 14:43:20   
barni
Verjetno je že odprta kaka tema, pa nimam čas brskat.

Imam nedonošenčka, ki je približno na 3 ure - se polno dojiva.

Nekako uro do uro in pol po dojenju se prične pritoževati in stokati,menda je to čas, v katerem sem prebavlja materino mleko v trebuščku (se gosti in kisa). In takrat mu dam dudo. In sedaj moja dilema - v osnovi nisem za dudo in ni mi problem dojiti, samo mislim, da mu dojenje tako hitro po zadnjem podoju škodi, ker sam pričenjam začaran krog ščipanja v trebuščku. Še prejšnje runde ne prebavi, pa bi prišla že naslednja. Seveda sem preden sem dala dudo to sprobala in ni bilo ravno najbolje, ker se je prenajedel, bil siten in tiščalo ga je, nič ni bilo prav.

Sedaj mu dam dudo in to ga pomiri. Mene pa gloda, če je to ok, saj duda naj ne bi bila priporočljiva za tiste, ki se polno dojijo.

Kakšno je vaše mnenje? Kako rešujete to tiste, ki imate podobno občutljive otročke na prebavljanje materinega mleka? Pri prvem otroku sem bila mama duda, ker prave dude ni hotela sprejeti. Samo sem imela tudi drug način dojenja, nisem dojila na obeh straneh in je bila posledično prej lačen otrok. Sedaj dojim na obeh straneh in otrok se naje, ker zelo lepo napreduje na teži.

Je sploh treba da sem v dilemi zaradi uporabe dude? Tako se mi zdi, ko da ne znam pomiriti svojega otroka, ko mu tlačim dudo v usta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Duda
26.7.2011 14:53:45   
mate0ja
če se po dudi potolaži in mirno počaka do naslednjega podoja potem verjetno lečen ni. Jest sm bla tud mama duda dokler nisem otroku prvič dala dudo. Od takrat naprej se je dojila ko je bla lačna, sicer pa je imela dudo. Dojenčki na svet prinesejo sesalni sindrom, ki je pri nekaterih zelo razvit in v teh primerih lahko samo citiram Šifrerja:  "nobelovo nagrado bi dal za zasluge, tistemu, ki je iznašel dudo, dudo za male ..."

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.7.2011 17:13:34   
tix
Rojen s 37t. Prvih 14 dni je bil zaspanček in sem še dodajala, kasneje je bil polno dojen dokler ni začel z GH. Moja izkušnja je taka, da ga ni ne steklenička ne duda odvrnila od dojenja, z dudo je celo zaključil prej (7m)  kot z dojenjem (11m). Stekleničko pa še vedno obožuje user posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.7.2011 17:41:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tix)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2011 19:36:55   
katy83
Sin je rojen 1 mesec pred PDP. Dudo so mu dali že v bolnici. Najprej sem bila jezna zaradi tega, ampak sem hitro videla, da je duda zakon. Ok, ko je bil lačen je bil lačen, duda ni pomagala, ampak za tisto vmesno cartanje je bila super. Sedaj je star 16 mesecev, dudo ima še zamo za zaspat, ali pa če jo po pomoti vidi na kakšni polici.
Kolikor sem bila proti dudam pred rojstvom prvorojenca, vem, da v drugo zagotovo ne bom proti. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2011 9:36:01   
janapan
Ne kompliciraj....iz izkušenj imaš samo dve varianti....al rečeš duda NE in boš potem lahko imela malo do veliko več dela za uspavat, za potolažit idr. ma se boš lahko tolkla po prsih kako dobra mama si, da mu nisi dala dude ( ker duda ne vem že zakaj ni dobra za otroka ).

Lahko pa mu daš dudo ker se z njo potolaži ( in bodi hvaležna da jo sploh ima rad ) in boš potem imela nekaj dela (beri ene par dni sitnobe) ko ga boš odvajala. Boš pa morala živeti z moralnim mačkom, da si mu dudo dala user posted image .

Sicer pa če dojiš ni problem duda ampak flaška. Iz dude ne priteče nič zato ni konkrenca. Če želiš izključno dojiti mu ne dajaj mleka po steklenički če to ni potrebno.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2011 10:42:56   
Najaa
Imam dve punci in nobena ni marala dude. Druga je bila nedonošena in na intenzivni je prav tako jedla na 3 ure, vmes pa so ji dali dudo. Ampak ko je prišla h meni in sva šli domov, smo pozabili na tiste 3 ure in sem jo pristavila, ko je to želela. Na koncu se je izkazalo, da je bila res lačna.
Moje mnenje je, da če ga duda zadovolji in vidiš, da ne joka več, mu jo pusti. Še noben ni šel pred oltar z dudo.user posted image Se bo že odvadil, ko bo čas. Če pa duda ne zaleže, mu pa daj za jest. So pa taki taki mali, sploh nedonošenčki, radi pri mamici, rabijo bližino in toplino in ne mu tega odrekat, če rabi.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2011 8:41:46   
plele
Nikar si ne očitaj, če otročka pomiri duda. Zato nisi nič slabša mamica. Poglej naokrog, pa boš videla še triletnike z dudo v ustih. Moj otrok sicer ne mara dude - smo jih sprobali kar nekaj, pa ni šlo. Sem zdaj kar zadovoljna, da je ni sprejel in ne bo težav z odvajanjem. Bi bila pa tudi zadovoljna, če bi mi duda kdaj pomagala potolažiti otroka. Pa današnje dude so že tako oblikovane, da naredijo čim manj škode.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2011 8:58:39   
Katy78
Moj fantek je rojen v 33. tednu. Že v P so mu dali dudo, in sicer zato, ker je imel od vsega začetka močan sesalni refleks, poleg tega pa je bil še velik požerušček in se je edino z dudo pomiril. Doma je bilo isto, jedel je na 3 ure, v bistvu se je napokal kolikor je bilo možno, vendar je še vedno sitnaril - ugotovila sem, da ne zato, ker bi bil lačen, ampak pač zato, ker male dojenčke sesanje pomirja, ko je dobil dudo, je bil v 95% zadovoljen in je zaspal. Kasneje je postal kar precejšen dudoholik, najraje bi imel eno v ustih in eno v roki, zato sem mu jo tam po 1. letu ali pa okoli leta in pol čez dan jemala (če se je le dalo) in mu jo dala le za zaspat in za potolažit, malo pred 2. rojstnim dnevom jo je imel pa samo še za zaspat in jo je začel gristi - vsake 2-3 dni je bila duda fuč. Takrat sem sklenila, da je očitno ne rabi več in sem mu jo od danes na jutri ukinila - nobene travme, niti opazil ni, da je nima več. V glavnem, daj mu dudo, če vidiš, da mu tako ustreza.

(odgovor članu plele)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2012 11:56:04   
macataca
Zdravo,

malo iščem po forumih pa me zanima ena stvar? A je morda katera že preskusila kaj podobnega - tole? Nekakšna plišasta živalca, ki je pritrjena na dudo in jo lahko po potrebi tudi odstaniš oz. dudo zamenjaš. Sem brala po tujih forumih o tem, pri nas pa ni še nobene kritike.

Nekaj podobnega iščem ravno zato, ker želim svojega pikca (star je eno leto) odvaditi dude, ampak ne gre in ne gre. Sem mislila, da kupim to dudo s plišasto živalco in potem ko se navadi na živalco (obožuje pliš!;) odstanim dudo in morda ravno zaradi pliškota dude sploh ne bo pogrešal? Sem v iluziji ali mislite, da bi šlo?:)

Hvala za mnenje :)
lp

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2012 12:04:34   
*miska.mcc*
macataca......to pa ja ni nikakrsen problem.

dudo prisij na enega plisastega medveda, pa probaj.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu macataca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
29.5.2012 18:57:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2012 8:52:47   
manna
Če je star eno leto, mu lahko dudo komot pustiš še eno leto?!?! Tja do dveh let res ni panike če jo ima!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?