andea -> RE: Jagodna torta (26.7.2011 15:05:59)
|
Testo: 6 jajc 15 dag sladkorja 5 dag olja 15 dag moke 2 dag kakava v prahu 1 pecilni prašek Zmešaj jajca, dodaj sladkor, dobro zmešaj in dodaj še preostale sestavine. Peci na 180°C - 200°C. Dobro ohlajeno torto prerežemo. Krema (2 plasti kreme): 1 liter sladke smetane jagode (sveže ali vložene, tudi iz skrinje so OK, jaz jih narežem na koščke) 1 vrečka želatine v prahu rdeča jedilna barva sladkor (po želji) Krema za sveže jagode ali zmznjene: Želatino pripravim po navodilih na vrečki, stepem sladko smetano in narežem jagode na koščke. Želatino stopim nad soparo in jo dodam med smetano, dodaj samo polovice želatine, drugače se krema kasneje drobi, dodam še jagode in rdečo jedilno barvo, da pride krema nežno roza. Spodnji oblat torte z žlico natopim z sokom, lahko tudi premažeš z marmelado, nato namažem s kremo in dam spet plast biskvita in kreme. Na vrhu premažeš lahko s smetano ali s kremo in okrasiš še z jagodami. Krema iz vloženih jagod: Želatino pripravi po navodilih na vrečki, stepi sladko smetano in odcedi jagode. Nato zavri sok od jagod, želatino razpusti nad soparo in jo vmešaj v vroč jagodni sok. Sok ohladimo da se nekoliko strdi. Nato ga vmešamo v 1/2 litra sladke smetane, vmešaj še jagode. Sama osebno imam raje sveže jagode in to kremo uporabljam tudi za rolade. Če te pa še kaj zanima, kar vprašaj.
|
|
|
|