Varuška (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Naranja -> Varuška (26.7.2011 8:30:38)

Jaz sem tujka (iz države EU) in nikogar ne poznam v SLO, ki bi mi lahko pomagal. Z možem nimava niti sorodnikov, niti babi servis. Sin (dveletnik) gre v vrtec ampak lansko leto je bil skozi bolan doma ( 5 dni v vrtcu, 1 mesec doma). Bila sem brezposelna in sem ostala doma z njim, zdaj sem dobila službo in ne vem, kako bo, ko bo prišel jesen/zima, sezona viroze in jaz 6 ur na dan odsotna. Ne bom mogla prositi za bolniško, saj je poskusna doba 3 mesece in sem prepričana, da mi bodo odpustili če vidijo, da me ne bo v službi cela zima.

Iščeva varuško v Lj, ki bi lahko prišla občasno. Recimo, ko bo sin bolan, če moram kdaj ven itd.Ampak strah mi je, saj si ne upam pustiti sinu sam z neznanco. Če kdo pozna dobro varuško, ki ji lahko zaupamo bi bila zelo vesela, če mi sporočite.

Hvala vsem!

nusi -> RE: Varuška (26.7.2011 21:33:40)

mogoče za občasno varstvo vseeno najemi katero iz društva Sezam, sporoči jim kaj bi rada, potem pa najdi kakšno, ki ti ustreza, ker imajo itak veliko punc in se dogovori z njo, da bo vsakič ona prišla.

j.b. -> RE: Varuška (27.7.2011 19:36:17)

Si bolniško lahko vzame tudi ati? Sej to se da al kako?

viledka -> RE: Varuška (28.7.2011 9:42:07)

jaz imam podoben problem. Imam sicer super varuško preko Sezama, vendar ponavadi imajo pravilo, da jih moraš obvestiti 2 dni prej - tebi pa se zgodi da jo hočeš zjutraj poklicat....
Jaz razmišljam, da bom letos dala en oglas v blok in v sosednje stavbe, pa se mogoče najde kaka oseba, ki je v penziji - da mi občasno skoči na pomoč. Bomo videli kakšen je odziv

Stran: [1]