Glavica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Miss_Bee -> Glavica (25.7.2011 21:03:06)

Pozdravljene mamice :)
Imam eno vprašanje,sem že nekaj našla na netu ampak nič kar bi me potolažilo. In sicer me zanima glede zaležane glavice. Naša puža je zarad zdravstvenih težav do 7 meseca spala na hrbtu oz preživela skoraj cel dan v postelji na hrbtu. Zato posledično ima zelo ampak res zelo zaležano glavico. Sem vprašala pediatrinjo in mi je rekla saj ko bodo lasje zrasli se nebo videlo...
Res je da mi je važno da je moje dete zdravo ampak vseeno mi jo je žal ko vidim kakšno glavico ima. Upam,da me nebote zdaj napadale zaradi tega,ker me skrbi zunanji videz.

DragonLady -> RE: Glavica (25.7.2011 22:34:08)

Če prav sklepam glede na napisano, ima mala "zaležano" lobanjo? Glede na starost ti lahko povem samo, da se ji bo oblika glavice še spremenila, ker se ji (lobanjski) šivi še niso zarasli in obstaja varijanta, da se ji glavica lepo oblikuje. Ali pa vsaj, da ne bo tako vidno...seveda govorim teoretično, v praksi žal nimam izkušenj.

Zadnji del glavice ima veliko dojenčkov "zaležan", kar se tiče laskov...nekaterim mamicam to zgleda grozno....meni to ni tako grdo ali grozno...laski zrastejo...

Naj si bo prva ali druga sorta zaležanosti...mislim, da je najpomembneje, da ste zdravi in se imate radi. Lahko pa pogledaš pozitivno na stvar in hčerkici kupiš par cortkanih kapic ali rutk...tako je sonček ne bo opekel...ko bo mrzlo, je ne bo zeblo...mala bo pa izgledala prav šmekersko, hehe.[sm=bravo.gif]

grkinja -> RE: Glavica (8.5.2012 14:59:40)

Za MIss_Bee žal prepozno, a mogoče bo koristilo komu drugemu (nam je): www.plagiocefalia.com.

Stran: [1]