ukinjanje nočnega hranjenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tinkatonka -> ukinjanje nočnega hranjenja (24.7.2011 23:30:12)

Moj 10,5 mesečni Jakob je sicer konkreten fantič, ki ima prej kak gram preveč kot premalo, a on še vedno zahteva nočno hranjenje (cca 220ml mleka). Včasih je to enkrat, včasih dvakrat na noč. Ko sem se odločila, da je le-tega dovolj, saj tako star dojenček nočnega hranjenja ne potrebuje več, sem naletela na tak odpor, da mu nisem bila kos. Ponudila sem mu vodo, ki jo je čez dan navajen, saj ne pije sokov, le vodo. Samo da je pocuzal, je že fliknil ven in jokal, jokal, nič ni pomagalo. Nošenje, crklanje, odložitev v posteljo, pa k nama, itd Res je da čez dan ne poje veliko in imam kljub njegovi konkretni kilaži velike probleme z njegovim hranjenjem. Nisem več pametna[sm=zmeden.gif]. S prvim sinom, nisem imela teh težav, tudi karakterno sta si zeloooo različna in se počutim totalno zmedeno in nesposobno. [sm=smiley19.gif] Še kak nasvet kako na čim bolj human način to izvesti???? Kmalu bo služba (še en mesec) in bi rada res to storila do takrat.




Doll -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (25.7.2011 7:42:30)

če je on lačen zakaj bi mu ti ukinila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Tebi mož tudi prepove jesti ko si lačna.

res,tako star otrok ne potrebuje nočnega hranjenja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] otroci so si različni ,nekateri potrebujejo ,drugi pa ne.Tvoj očitno da




m_o_i -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (25.7.2011 7:46:16)

iz knjige moj otrok noce jesti: ce se otrok zbuja ob vedno isti uri ponoci-je lacen.
priporocam v branje...
Elias se pri skoraj 15ih mesecih se vedno zbuja(pa dobi za vecerjo GH+steklenicko), cez dan popije se vedno ogromno mleka(za MOJE pojme; tudi o tem pise v knjigi), vcasih enostavno preskakuje obroke-ma pestro je.
odkar sem prebrala to knjigo, mi je marsikaj bolj jasno[sm=bravo.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.7.2011 8:11:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




hubi -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (25.7.2011 9:11:54)

Poskusi mleko postopno redčiti z vodo. Tako ne bo izrazite razlike, pa počasi bo prišel na vodo. Se ti bo pa sigurno zbujal prve mesece, ko boš šla v službo, ker je to klasika. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tinkatonka -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (25.7.2011 14:23:25)

Hvala za odgovore.

Načrt je tak,da najprej ukinem vsaj eno nočno hranjenje. Danes ponoči je dobil mleko z vodo, je bil cel hudič, a ker očitno žejen, ne lačen ni bil, le navada, sem ga položila v posteljo in je po hudem a ne predolgem protestu le zaspal. Zjutraj je spet čakal na flašo, nam je bilo tako najbolj enostavno, ker je ponavadi nazaj zaspal še do 9h, no danes je dobil po žlici in šel spat nazaj, skoraj brez problema. Je pa že pojedel več kot prejšnje dni čez dan, tak da bom res vztrajala. Da se pa ne bo zbujal, če mu bom ponoči ukinila mleko, pa si itak ne delam utvar, ker prvi sin, ki je star že dobrih 5 let ima še vedno navado ponoči se zbudit od 1krat do 2krat (intenzivno sanjanje)





*miska.mcc* -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (25.7.2011 14:25:15)

naša tamala bo 18.8. 2 leti. pa bože nedaj, če ponoči ne dobi flaše mleka s keksolinotom.

to je taka uzbuna, da celo bajto v luft vrze.  
pa naj cuza. mene ne moti. se bo že odvadila.




natasarobi -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (29.7.2011 7:47:55)

Naš je star 1 leto in se ponoči tudi hrani 1-2x na noč - oz. ga še dojim. Je pa s težo čisto na zgornji meji, če že ni kaj čez. Čez dan sicer je normalno, malo se buni pri sadju. Pije samo vodo oz. izjemoma kakšen sok zelo razredčen z vodo, vendar, ko zahteva mleko to mora biti in pika.

Tako kot si napisala tinkatonka - če ni mleka je groza, nihče ne bo spal, ali pa bo zaspal za 5 minut in potem ponovno jok. Tako, da zaenkrat sem se vdala v usodo in ga nič ne sekiram. Sedaj hodim v službo in ni tako hudo, kot sem sprva mislila. Se podoji in spi lepo naprej, manj dela in težav kot, da ga nosim, mu ponujam vodo,...

Do 1,5 leta mu dam foro, da se sam odstavi, če ne bomo pa bolj šli v akcijo. Imam pa plan tako kot ti, da mu sprva probam 1 obrok nadomestiti z vodo ali nošenjem (no sicer ne zbuja se vedno 2x na noč). Ponavadi se drugič zbudi okoli 5, malo čez 5 pa vstajam, tako, da to ravno ne štejem kot zbujanje.

Bom vidla kaj mi bo pediatrinja rekla.




Paštetka -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (31.7.2011 19:41:22)

Ponoči flaške s keksolinotom pa res ne bi odobravala. Je se čez dan in ne ponoči.




deveta -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (1.8.2011 15:34:21)

naša punca je je v starosti nekje 10 mesecev tudi zelo slabo jedla čez dan, ponoči pa se je vsako uro zbujala in želela joško. Pa sem žrtvovala nekaj noči in je ponoči nisem podojila več kot enkrat ali dvakrat (drugače pa je bilo vsaj 4x na noč). Večerno in jutranje dojenje pride še zdraven. Posledica tega je bila, da je začela bolje jesti čez dan in se je ponoči manj zbujala.
Zdaj ima 14 mesecev in ji počasi ukinjam jutranje dojenje, večernega pe še ima. Ponoči smo dokončno nehali okoli enega leta. Zdaj čez dan je normalno.
Jaz tudi nisem neka zagovornica nočnega hranjenja, če to ni res ujno potrebno. Je pa res, da zna to za sabo potegnit zelo zgodnje zajterke. To pa vsaj med vikendi ni najbolj dobrodošlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




malibauc -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (2.8.2011 14:20:53)

Hmmmmm, mogoče je lahko komentirat, če nimaš take izkušnje....

Naš škrat je tudi take sorte, da je ponoči.... Star pa je 11 mesecev.
Podnevi se za vsako žlico buni, obrača glavo vstran,.... ponoči pa bi jedel, jedel, jedel.
Flaška z mlekom je ZAKON!!!




Najaa -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (3.8.2011 8:22:40)

Poznam fantka, ki je tudi takole ponoči jedel čokolino v flaši, pa je še danes pri skoraj 5 letih tako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ta navada ostane. Svojim nikoli nisem dajala v flašo druga kot mleko, pa je bila mlajša tudi zelo neješča.
Nočno dojenje, do konca dojenja sta se zbujali ali zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.




m_o_i -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (3.8.2011 20:59:43)

hihi, kako so si razlicni: nasemu se zmesa, ce je v flaski kaj gostejsega od mleka[sm=smiley36.gif]

sem poskusala vse in se vec, da bi prespali celo noc(kak pa to pogresam!) in ena od mojih fint je bila tocno cokolesnik v flaski malo, preden sem sla spat jaz. se je v spanju tok razkuru, da sem ga potem eno uro uspavala[sm=smiley36.gif]
flasko mleka pa spije kr v spanju...

**vcasih so otroci pametnejsi od starsev**




nananaja -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (4.8.2011 22:49:59)

A na to pa ne pomislite tiste, ki dajete goste kaše ali skoraj pol litra mleka ponoči, da ravno zato čez dan ne jedo? Sej ne rečem, da mu daš zvečer, četudi po flaši, ampak ponoči je pa zgolj navada, kateri se mogoče ne bo hotel sam odpovedat.
Smo se pa pri tamali borili mesec in pol z močnim spanjem, ker si je pri osmih mesecih zamislila, da bom njena duda. Smo vztrajali brez flaše, ker je starejša imela grdo navado, da smo ji morali nekaj časa iz istega razloga pripravljati topel čaj, nekaj časa ga je pila potem pa zagnala iz postelje, zjutraj pa mami išči pod posteljami.




teodora75 -> RE: ukinjanje nočnega hranjenja (8.8.2011 22:53:07)

Uh, zabavno (no, saj vem da ni), ampak jaz sem hotela pa ravno tebe, Tinkatonka (imava namreč skoraj enako stara fantiča) vprašat, kako se uredi tole nočno hranjenje, pa vidim da smo na istem.

S to razliko, da naš čez dan precej konkretno je, kar se mu tudi zeloooooooo pozna (11 kg pri 10m) in s tem res ni težav, ampak on bi ponoči še vseeno mleko.
Zvečer ima okoli 7:30 večerjo (GH), potem dobi še tik pred spanjem malo stekleničko mleka, saj je navajen, da ga to vsaj približno uspava, pa še tako imamo s tem (uspavanjem) težave in dam mu precej razredčeno mleko takrat. Potem pa se zbudi okoli 3h, ko bi on spet mleko (duda, čaj, etc ne pomaga) in potem dobi že prvi obrok, ko se spet zbudi (med 6 in 7 zjutraj, včasih pa tudi prej) spet za cel obrok mleka.

Pa saj če seštejem vse skupaj, ga niti ni toliko (saj sta tisti večerni in nočni precej razredčena), le 'zoprno' je, da se še kar gremo tole, tudi pri tej starosti.

Ampak si rečem: 'takle mamo' in gotovo ne bo trajalo v nedogled;

T.




Stran: [1]