Gaj spomina? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

malajka84 -> Gaj spomina? (24.7.2011 13:37:08)

ZElo neprijetna tema, ampak vem, da tule bom dobila odgovor. Zanima me, kako zgleda gaj spomina na Žalah. V teh dneh sem izgubila kolegico in njena želja je bila, d anejn pelpel raztrosijo. Njeni so se odločili za Žale, za Gaj spomina. zanima me, kako to izgleda, se lahko kje prižgejo svečke,.....več info, bolje bo.

Hvala za odgovore ze v naprej

m_o_i -> RE: Gaj spomina? (24.7.2011 18:42:25)

hm...samo razmisljam: ce bi se v tistem gaju vsakemu prizigale svecke, bi ze kr malo kicasto zgledalo(in mocno dvomim, da je tisti gaj namenjen priziganju svec)

svecko ji prizgi doma; jaz na (oznacene)grobove ne hodim; mogoce samo za "tahudo velike praznike"(kar 1.november ni niti priblizno).
ze bluzim[sm=smiley36.gif] ko doma prizigam diseco, cajno, katerokoli svecko, se spomnim na tiste, ki so ze odsli.
in VEM, da svecko vidijo [sm=smiley1.gif]

pikica* -> RE: Gaj spomina? (25.7.2011 9:18:17)

Načeloma imajo ponavadi nekje bo takšnem prostoru tudi neko mesto, namenjeno svečkam. Ampak, kot je že napisala m_o_i, se v takšnih primerih na pokojnika spominjamo drugače (ali drugje). Mi svečko prižgemo doma.  Na določenem mestu imamo čajno svečko, ki jo prižge kdo od nas, ko se tako ali drugače spomni na osebo, kateri je namenjena. Zelo poredko pa gremo na pokopališče in na kraj, kjer je bil raztresen pepel. Človeka se namreč lahko spominjaš kjerkoli in kakorkoli. Vsak ima pač svoj način. 

malajka84 -> RE: Gaj spomina? (25.7.2011 18:33:47)

Hvala obema za odgovore. Zanima me samo še to, kej je ta gaj, na glavnih žalah ali kje? ČE ne drugega, bi vsaj rada šla tja za par minut...

Stran: [1]