|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako naprej....
23.7.2011 20:23:39   
Taddy78
Tvoja zgodba bi lahko bila zgodba mojega partnerja. Sicer je malo razlike v letih ko sva se midva spoznala, pa vseeno. Jaz iz totalnega centra MB, on sicer nekaj km vstran, pa še vseeno na "pravi kmetiji".
Glede žuranja jo razumem. Pri nama je bilo isto (ob pisanju tvoje zgodbe sem se večkrat spomnila na najine začetke). Jaz bi nonstop hodila ven, on bi raje bil doma (on star 20, jaz 23). Včasih se mi je že mešalo od tega njegovega "domoljubja", ki sem ga razumela komaj, ko sem se k njemu preselila. Po celem dnevu fizičnega dela, tudi meni ne bi bilo iti ven na žurko. Problemi z njegovimi niso minili še do danes, pa bova letos skupaj že 10 let. Res je, da mi leta več ne dovoljujejo železnih živcev, ki sem jih prej imela, da sem ju lahko prenašala, mi je pa glavno, da me podpira pri v mojih odločitvah in dejanjih.
Lahko bi sedaj 3 ure pisala najina "dogajanja" v teh letih, pa se mi zdi, da lahko vse skupaj povzamem v samo en stavek. Mogoče bo malo pocukrano za prebrat, pa vseeno. Če je prava ljubezen, se prilagodiš, odpuščaš, pozabiš.  Tiste, ki se boste obesila na stavek...od kmeta ne moreš pričakovat, da bo vse skupaj spustil iz rok in šel živet v mesto, da se bo prrilagodil svoji ljubezni. Sama sem točno vedela v kaj se spuščam, kaj me čaka in od mene še nikoli ni in ne bo slišal predloga, da bi se kamorkoli preselila. On živi na in od kmetije. Sicer ne gre za tipično kmetijo, ampak delamo vsi, včasih več, včasih manj, od jutra do večera.

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.7.2011 20:30:54   
Taddy78
Sem malo prehitro oddala...če bi bilo to-to, ne bi odpiral te teme. Vem, je hudo, vedi pa, da že ni taprava. Tako pač je in kot si že sam ugotovil, bolje sedaj, kot čez nekaj let.
Sama se sicer včasih zalotim, da si naskrivaj zaželim vsaj kaka 2 meseca dopusta, da si malo odpočijem od vsega, na koncu sem pa srečna za vsak dan, ki si ga lahko vzameva druga za drugega, za otroka, kino, kak dvodnevni dopust in včasih celo disco.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.8.2011 14:34:06   
dreamhorse
Hm, če pogledam na zgodbo iz njenega stališča... ko sem jaz bila v njenih letih ali še manj, mi na kraj pameti ne bi prišlo, da bi živela na kmetiji. Če pa lahko žuram. Že to, da te je na nogo dala preko emaila, mi veliko pomeni o njenih namenih. Pozabi jo fant... Tale ni imela resnih namenov.. če ne prej, pa sedaj, ko je ugotovila, kaj bi jo na kmetiji čakalo.
Danes, ko sem tako stara kot ti, bi mi kmetija bila idila, ker bi nanjo lahko pripeljala konjička,.. s tabo, konjem in družino zraven bi bila najsrečnejši človek na svetu. Predlagam ti, da pozabiš tole mestno deklino (je hudo, vem, smo vsi dali kaj takega skozi) in poiščeš punco, ki ji narava, druženje z živalmi in ti pomenijo največ. Pa četudi bo kdaj treba ličkat koruzo, pomolzt kravo, ulovit malega prašička, ki je pobegnil iz ograde. In ki bo vesela, ko jo bo zjutraj prebudil najprej poljub predanega kmečkega fanta, zatem jok njunih otrok in nenazadnje reget, pozdrav, njenega konja.
Veliko sreče ti želim.. jaz bi z veseljem bila na njenem mestu...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.8.2011 15:33:40   
ronja
Mar ni partnerski odnos eno samo odrekanje oziroma dogovarjanje?

Moje mnenje je, da če je partnerski odnos eno samo odrekanje in dogovarjanje, potem je to muka, ne pa življenje, ki bi ga sama želela živet. Itak pride dovolj težav v življenju mimo tega - če maš pa potem še doma tole... pa hvala lepa.
Jaz jo razumem in bi enako odreagirala. Ve, da vajina življenjska stila ne gresta skup in kakorkoli bi si želela bit skup, bi se moral en popolnoma spremeniti in ne bi bil več to, kar je. Si pač želi nekaj drugega, nekaj, kar nisi ti. Boli, ampak tako je.

Ja težko je! Jaz zase lahko rečem, da se vrjetno nebi želela preseliti na kmetijo in živeti s taščo in tasom, in tudi kristalno jasno je vsem, da slej ko prej bi morala tudi kaj pomagati če bi želela da se razumemo! No in to ni zame, in vrjetno tudi ne za tvojo punco! Mogoče res egoistično, a žal nismo vsi za vse! Pri vama ne gre samo za to-gre tudi za to, da sta ugotovila da imata drugačen pogled na svet , drugačne porebe, interese...in HB da sta to ugotovila sedaj ko še nimata otrok!

Podpis.

Ima pač rada drugačen način življenja kot ti in uživa v drugih stvareh kot ti in očitno razmišlja, da bi v skupni prihodnosti en drugega omejevala in se hkrati sama odrekala.

Tudi pod tole.

Da nekako ne želi živeti s taščo in tastom, jo jaz razumem in popolnoma podpiram v tej odločitvi.
Tudi jaz;).

Pred pol leta sem spoznal puncu s katero sva se res zbližala ne samo to bila sva res ko eno- idealen par.

Sem pa prvič občutil, da iskrena ljubezen (iz obeh strani) ni dovolj za zvezo.

Lej, po pol leta težko govoriš o ljubezni. Takrat je še v zraku zaljubljenost, iskreno rada se seveda lahko imata, ampak tista prava ljubezen pa nekak dozori malo kasneje;).

Pa ne mislite da ni poprijela za delo. Bila je pridna in marljiva delala diplomo hodila delati preko študenta.

Pa saj nismo vsi, ki si pač ne želimo kosit in grabit, leni. Radi delamo in lahko tuid veliko delamo - samo ne na kmetiji. To dvoje se ne izključuje.

Težko jo pa sedaj razumem kako sanja o treh otrokih in psu, na drugi strani pa bi cele noči preplesala.

Meni je to čisto jasnouser posted image . Sem bila divja študentka, preplesala bi lahko vse noči, vedno sem pa vedela, da bom imela več otrok in psa. In sva imela psičko (žal je umrla) in zdaj čakava na 3. otrokauser posted image . Saj otroka ne dobiš iz danes na jutri. In njej se še nikamor ne mudi - saj je še mlada... Pač bi se malo znorela, zdaj, potem bi imela pa otroke - ima še celo življenje, da vse to uresniči.

sploh ni nujno, da idealizira ali/in da ne obstaja imo. lahko da pač nista tako zelo kompatibilna (na splošno) in bi se oba posamezno s kom drugim bolj ujemala. hočem rečt (čeprav se lahko grozno sliši) - mogoče nista duši dvojčici, ki bi skupaj potovala skozi življenje in bila izpolnjena in ne bi imela občutka odrekanja. to pa en pomeni da tega ni ali da ni možno. možno je, samo ne med njima
Podpis. Meni bi se spipalo, da bi se morala ves čas odrekat temu, kar v svojem bistvu sem in delat to, kar me ne veseli, zato, da bom z njim. Potem pač ni pravi zame.

Živeti sanje da bi pa spoznal nekoga ki bo 100% enak popolen pa je za moje pojme
bedarija.

Nihče ni popolen, to vsi vemo, tudi ona. Ampak je pa velika razlika med popolen in popolnoma nekompatibilen. Vmes imaš še celo mavrico in verjetno bo našla nekoga, ki ji bo pač malo bolj blizu. To pa definitivno ni nemogoče, ker poznam veliko parov, ki so si blizu po interesih in navadno so ti pari veliko bolj trdni.

To, da je vedela, da si s kmetije, še ne pomeni, da se je vsega, kar to prinese s seboj, dejansko zavedala. Tebi očitno sede tak način življenja in s tem ni absolutno nič narobe, ampak očitno to ni njen lifestyle oz. vsaj noče, da bi to postal.

Se strinjam. pa tudi ne misliš na to, da ima nekdo kmetijo in da bo tam cele dneve garal, prvič ko z nekom spišuser posted image . Kaj pa veš, kaj bo življenje prineslo, najprej se navadno prepustimo zaljubljenosti, če je pač obojestranska in ne gledamo na vse možne črne scenarije... Saj ne veš takoj, a bo zveza resna.

Ne moreš žurati in hkrati misliti o družini

Watch meuser posted image . Lahko. In dejansko eni celo žurajo in imajo družino (vprašaj kerenso;). Upam, da bova midva tudi še kdaj žurala, čeprav bova imela  (tudi upam) 3 otroke. ni vse tako prekleto digitalno. Ni samo smrtno resno in dolgočasno alternativa razuzdanemu študentskemu. Imaš milijon variant vmes.

Zato mi ni jasno kako mi lahko razlaga da bi imela otroka da bi nehala jemati KT hkrati pa te pusti ker ga pač ne žuram (da imava različne interese) oziroma sem se pri svojih skoraj 30 letih nekoliko umiril.

Lej, želi si imet otroke - to je normalno. Si jih želi že zdaj, ok. Še vedno bi lahko 9 mesecev žurala prejuser posted image , tudi ni nujno, da bi takoj ratal. Ampak kar se tiče tega, da te pusti, ker si se umiril, pa to ni stvar samo žura - to je stvar karakterja. In če si zanjo premiren, si ji pač premiren. Našel boš punco, ki bo vesela, da ima doma mirnega in odgovornega človeka in te sprejela takega in ji boš točno tak super. Ona si pač želi drugačnega - ne želi si takega življenja kot ti. to ne pomeni, da bo slaba mama. poznam veliko študentk, ki so imele otroka, pa niso slabe mame. Četudi nimajo svojih dohodkov. Svet ni črnobel in ni samo ena pot prava: najprej štalca,pol pa kravca. jaz sem si želela najprej preselit na svoje, dobit službo - in sem jo. Eni pa vzamejo drug vrstni red, pa je tudi ok.

Podpis pod Meryl.

Simon...zgodi se trenutek, ko oseba pošteka kaj je imela in kaj nima več. Kaj je zavrgla. Ti pa imaš še vedno sam sebe, ane? Kdo je torej na izgubi long term?

Oh, fantje... vedno mislite, kako nam bo še nekoč žal... Pa nam nikoli niuser posted image . ne more vsak fant ukrotit divje punce, face ituser posted image .

jaz pa seveda ne znam bit kratka

A ti tut ne?user posted image

od kmeta ne moreš pričakovat, da bo vse skupaj spustil iz rok in šel živet v mesto, da se bo prrilagodil svoji ljubezni.
A od meščana/meščanke pa lahko pričakuješ, da bo "za pravo ljubezen" na vrat na nos spustila vse, kar ji je všeč v njenem življenju (poklic, študij, mesto,...) in se preselila na kmetijo? Zakaj to dvoje ni enakovredno?

(je hudo, vem, smo vsi dali kaj takega skozi)

Ne čist vsi;).

Bottom line: različni smo in delit ljudi na dobre in slabe na podlagi njihovih hobijev in tega, kaj imajo radi, se mi zdi grdo. Ona si želi delat v poklicu, za katerega se je šolala, ne želi si delat na kmetiji, ne želi si živet na kmetiji in po moje za to ni slaba. pač si tega ne želi. Ti si to želiš, ona te noče silit, da se ji prilagodiš, ve pa, da bi se en od vaju moral in to zelo. Lepo, da je to spoznala dokaj kmalu in ne šele po več letih, ko bi resno začela razmišljat o skupnem življenju - tako je obema lažje - in to zame kvejčemu pomeni, da je kar zrela punca, ki ve, kaj hoče od življenja in bo to verjetno tudi našla. Samo pač ne s tabo, to je vse. Ti boš našel pa eno drugo, ki si bo želela bit s tabo na kmetiji. Ti itak ne bi hotel it v Lj. - kje bi torej imela vajine potencialne otroke?

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jasno)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

pitje otrok
Lelly28 RR

Kaj največkrat pije vaš otrok, ko je žejen?

voda (77%)

sladkan čaj (0%)

nesladkan čaj (17%)

kupljen sok (0%)

domač sok iz sadja in/ali zelenjave (6%)

Število vseh glasov: 35

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!