nizek progesteron (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

lorelei* -> nizek progesteron (21.7.2011 13:04:16)

pozdravljene
ze nekaj časa spremljam ta forum, stara sem 35 let, zanositi skusam ze vec kot leto in pol, jeseni grem v prvi ivf postopek, diagnoza: nepojasnjena neplodnost, ceprav ce mene vprasate je dokaj velika moznost da ima pri tem veliko vlogo tudi nizek progesteron v drugem delu ciklusa oz. predčasno popuščanje RT. Zanima me, če je kateri od vas uspelo v IVF postopku kljub nizkemu progesteronu?
lep pozdrav vsem!
lorelei*

lluna -> RE: nizek progesteron (21.7.2011 13:24:22)

Pozdravljena,
mene pa zanima ali na nizek progesteron sumiš le zaradi izcedkov, ali si delala morda kakšne hormonske teste?

tosja -> RE: nizek progesteron (21.7.2011 13:30:36)

IZVIRNO SPOROČILO: lluna

Pozdravljena,
mene pa zanima ali na nizek progesteron sumiš le zaradi izcedkov, ali si delala morda kakšne hormonske teste?

Tudi jaz sem se prvo vprašalo to. Kako pa veš???

lorelei* -> RE: nizek progesteron (21.7.2011 14:10:36)

zaenkrat sumim zaradi izcedkov, ki trajajo po 10 dni pred M, testov za progesteron še nisem delala, ostali hormoni so ok... glede na vse kar sem prebrala o simptomih nizkega progesterona, se najdem v njih... se pa seveda lahko motim, saj nisem iz stroke...

lluna -> RE: nizek progesteron (21.7.2011 16:35:11)

Tudi moji izcedki se namreč zadnje čase začenjajo že 10 dni pred M. Pa si to v vsem tem času omenila G in ti ni ničesar predpisal? Kako pa veš, da so ostali hormoni OK? Oprosti, ker toliko sprašujem, vendar tudi sama raziskujem v tej smeri.. Upam, da prejmeš kakšen odgovor o IVF postopku in progesteronu, vendar če se ne motim, tam progesteron začnejo dodajati takoj po postopku, ne me pa prosim držati za besedo, lahko da se motim..,
LP

Anonimen -> RE: nizek progesteron (21.7.2011 17:51:34)

Sej to se da pomagat. Recimo jaz sem v postopku v tujini in morem vedno drugi dan začet jemat Utrogestan. To je ravno progesteron, za podporo RT (pa imam vse hormone v mejah normale in nobenih izcedkov). Mislim, da ga tudi pri nas predpisujejo, samo ne vem če vsaki. Mislim pa, da če bi to predlagala svojemu IVF zdravniku, da bi ti ga predpisal.

ninocka26 -> RE: nizek progesteron (21.7.2011 20:12:24)

V postopku vsaka pri punkciji dobi utrogestan ali prometrium, ki ga mora jemati do testa, v primeru, da je le-ta pozitiven pa še naprej.

lorelei* -> RE: nizek progesteron (22.7.2011 8:37:25)

IZVIRNO SPOROČILO: lluna

Tudi moji izcedki se namreč zadnje čase začenjajo že 10 dni pred M. Pa si to v vsem tem času omenila G in ti ni ničesar predpisal? Kako pa veš, da so ostali hormoni OK? Oprosti, ker toliko sprašujem, vendar tudi sama raziskujem v tej smeri.. Upam, da prejmeš kakšen odgovor o IVF postopku in progesteronu, vendar če se ne motim, tam progesteron začnejo dodajati takoj po postopku, ne me pa prosim držati za besedo, lahko da se motim..,
LP

ostale hormone (fsh, prolaktin, itd) so mi testirali s hormonskim testom in so ok, zaradi izcedkov, ki vsak mesec trajajo dlje (ko sem zacela hodit na gklj to se niti ni bil tak problem) grem pa te dni se enkrat k moji G, pa da vidim, kaj bo ona rekla...
lp

Stran: [1]