Angel_Tian -> RE: NOSEČNOST, S.P., BOLNIŠKA IN PORODNIŠKA (18.7.2011 14:52:15)
|
Jaz sem pred prvo porodniško imela s.p. Dala sem se na bolniško zadnja dva mesca, ker sem imela tudi delo na terenu (gradbišča) in so bili tudi na komisiji tako prijazni, da so mi odobrili :) No, tebi so verjetno s komisije tudi odobrili, če imaš zaplete. Glede izdaje računov je meni takrat računovodkinja rekla, da v času bolniške naj ne bi izdajala računov. Kar je itak logično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sem takrat izdajala res le enega mesečno, zato se s tem nisem preveč obremenjevala, da bi se davkarija ravno vame zapiknila. Toliko lahko povem glede izdaje računov. S.p.-ja pa NE zapret. Ti kar lepo bodi na bolniši in potem idi na porodniško. Če zapreš firmo, boš na istem, kot če bi nekje eno redno službo pustila. Oz. bila bi še na slabšem, glede na to, da zdaj "plačo" dobivaš od države. Če nameravaš firmo resno zapreti, to stori po poteku porodniške - tako sem jaz tudi storila, seveda po priporočilu računovodkinje. Upam, da sem vsaj malo pomagala. Je pa tale moja "izkušnja" 5 let nazaj in mislim, da se zakoni tu niso nekaj spreminjali.
|
|
|
|