butt3rfly
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ringarajčka Jaz pa vam želim, da izkušnje poroda ne bi doživele v Sloveniji. Glede krajev verjetno ni velikih razlik, saj imajo povsod podobno filozofijo, ki NE vključuje mnenja porodnice. Posledice so bile pri meni hude. Obakrat sem seveda dobila umetne popadke in obakrat sem v nasprotju s svojo željo rodila na hrbtu, prvič (PO) so me prerezali, tri osebe so mi pritiskale na trebuh, tako da so dojenčici zlomile ključnico. Drugič (LJ) jo je dojenčica odnesla s počenimi žilicami v očeh, kar je posledica (pre)hitrega poroda, jaz pa s popolnoma pretrganim presredkom in delno poškodovano zadnjično mišico. Smola? V LJ smo imele vse šive - prvorodke zaradi prereza, ostale zaradi poškodb. Moj nasvet je torej porod ne v Sloveniji. Pri nasvetu ne gre samo za mojo negativno izkušnjo, ampak za to, da te tukaj ne upoštevajo. Ko prideš v porodno, popolnoma prevzamejo oblast nad tabo, najbolj pa so navdušeni, če te zadenejo z masko in se poroda sploh ne spomniš. Preberite dva mejla nazaj, o tem pa je govorila tudi moja cimra v LJ. Najhuje pa je, da se ženskam to zdi fajn! Zato pa se v Sloveniji nikoli nič ne bo spremenilo in svojima puncama lahko želim samo, da grejo (rodit) drugam. morm rečt, da me je tvoj post pošteno ogrel. kako lahko zaradi svoje osebne lastne izkušnje posplošuješ vse porode???? če si ti imela slabe izkušnje, še ne pomeni, da so pa vse imele. in absolutno ni res, da se želje porodnice ne upoštevajo. rodila sem v celju 2x in v vsem, kar mi je tisti moment padlo na glavo, so mi poskušali ustrežiti. ko boš rodila 1000x, takrat ti bom pa verjela na besedo, da so slovenske porodnišnice zanič in bom tud jst šla v tujino. jasno je, da vsaka ženska ne doživi idealnega poroda, da se kje zakomplicira, da naletiš na slabše osebje. mislim, da pa vsepovsod ni tako. žal si pač imela smolo. zato te prosim, da ne pišeš takšnih neumnosti, da je po vsej sloveniji tko. res ni vse idealno, ampak se pa vseeno max potrudijo. in pa zavedaj se, da tudi v tujini ni vse zlato, kar se sveti.
|